De la 1 iulie, cresc prețurile la mare cu până la 20%

Ultima actualizare:

    De luna viitoare, Litoralul românesc va fi ocupat la capacitate maximă
De luna viitoare, Litoralul românesc va fi ocupat la capacitate maximă

Cine și-a programat concediul la mare până la sfârșitul lui iunie a fost norocos. De luna viitoare, prețurile vor exploda pe Litoral. Anunțul vine din partea reprezentanților Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care spune că majorarea va fi de până la 20%.

De la 1 iulie, prețurile vor fi mai mari pe Litoral. Potrivit celor de la FPTR, tarifele la cazare vor fi mai mari cu 10-20%, față de cele practicate în acest moment.

Dar cu toate acestea, camerele sunt ocupate în totalitate, pentru că ”românii vor la mare în iulie și august, când este cel mai scump”, după cum spune Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al FPTR.

FPTR: ”Toată lumea vrea să vină la mare în iulie și august”

”Toată lumea vrea să vină în iulie și august, când sunt prețurile foarte mari. De ce sunt prețurile foarte mari? Pentru că toată lumea vrea să vină atunci. Dacă cineva ar vrea să vină în iunie, prețurile sunt foarte mici, aproape la nivel de costuri. Dar ei nu vin acum. Hotelurile sunt jumătate goale, dar cu tarife foarte mici. În schimb, de la 1 iulie, ar trebui să avem hoteluri din cauciuc, să le întindem, ca să le dublăm capacitatea. Noi românii vrem să mergem când e mai scump, că e mai multă lume! Degeaba facem noi oferte peste oferte în extrasezon, că lumea tot în număr mic vine. Deci, concluzia care e? Nu avem bani, dar mergem când e cel mai scump”, a completat Dragoș Răducan.

Sejururile cumpărate nu se scumpesc

Tot el îi liniștește pe turiștii care au cumpărat deja sejururi. Traifele în cazul lor rămân neschimbate.  

Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al FPTR
Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al FPTR

„Este vorba strict de prețul de la recepție, pe care fiecare agent economic îl poate schimba după cum dorește, în funcție de diverși factori, cum ar fi cererea din partea turiștilor sau situația meteorologică. Dar vorbim despre un număr de locuri extrem de mic. Marea majoritatea a hotelierilor a vândut deja camerele. Cred că, pentru iulie, vorbim de un procent de ocupare de 100%, pe Litoral”.

Polul tarifelor

Din aceeași sursă aflăm că în stațiunea Saturn stăm cel mai ieftin și că în Mamaia sunt cazările cele mai scumpe. Astfel, pentru hotelurile de patru și cinci stele din Staurn prețul pe noapte al unei camere va porni de la 142 de lei, iar în Mamaia de la 1.000 de lei.

Și așa cum este de așteptat, tarifele la terase, restaurante și magazine vor fi afișate în raport cu hotelierii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net