De la catedră la puşcărie. Închisoare cu executare pentru 11 profesori din Ialomiţa

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dascăli după gratii! După patru ani de anchete și procese, Curtea de Apel București a decis vineri să trimită la închisoare 11 profesori din Ialomița, acuzați de fapte de corupție. Aceştia au fost cercetați de Direcția Națională Anticorupție pentru că au primit șpagă de la 100 de elevi, în 2012, pentru a-i trece Bacalaureatul.

De la una dintre cele mai nobile profesii au ajuns la răcoare! Potrivit probelor instrumentate de Direcția Națională Anticorupție (DNA), Otilia Dumitru, fost inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, a organizat o adevărată rețea infracțională. Alături de Otilia Dumitru, alți 16 profesori din Ialomița, care predau la licee renumite, au cerut bani unui număr de 100 de elevi pentru a-i trece examenul de Bacalaureat. Elevii au fost învățați de profesori cum să-și semneze lucrările, pentru a fi evidențiate în fața corectorilor.

Mită între 700 şi 1.300 de lei

Mai mult, procurorii DNA susțin faptul că dascălii – inculpați rezolvau subiectele absolvenților de liceu sau treceau note mai mari în cataloagele electronice. În funcție de materie, șpaga pe care profesorii ialomițeni au primit-o varia între 700 și 1.300 de lei.

Potrivit sentinţei date de judecătorii de la Curtea de Apel București, 11 profesori au fost trimiși după gratii, iar alți șase au primit pedepse cu suspendare. Condamnările cu executare sunt cuprinse între doi și trei ani, iar judecătorii au decis că este nevoie și de aplicarea unei pedepse complementare. Astfel, fiecare dintre profesorii condamnaţi nu va putea să-și exercite profesia pe o perioadă de timp cuprinsă între doi și patru ani. Otilia Dumitru, capul reţelei, a primit trei ani de închisoare și doi ani interzicerea dreptului de a-și exercita profesia.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net