De la ce a pornit scandalul dintre Florin Cîțu și Eugen Teodorovici

Ultima actualizare:

    Alin Cîțu este ministrul desemnat al Finanțelor în cabinetul Orban și îi va lua locul demisionarului Eugen Teodorovici
Alin Cîțu este ministrul desemnat al Finanțelor în cabinetul Orban și îi va lua locul demisionarului Eugen Teodorovici

Modul în care ministrul demis de Finanțe, Eugen Teodorovici a tratat audierea candidatului la această funcție în Guvernul Orban, Florin Cîțu a surprins pe toată lumea. Este vorba însă de un conflict mai vechi între cei doi iar Click vă spune de unde a început.

Audierea lui Florin Cîțu de miercuri din comisiile de Buget-Finanțe ale Parlamentului ar fi trebuit să abordeze subiecte serioase privind banii României în următoarea perioadă, însă acestea au fost purtate mai mult ironic, uneori cu glume deplasate. Tonul a fost dat de Eugen Teodorovici, ministrul demis al Finanțelor din Guvernul Dăncilă care a intervenit și a vorbit tot timpul peste Cîțu. Potrivit știrileprotv.ro, atacurile, în stil ironic, la adresa lui Cîțu au fost lansate imediat ce reprezentantul PNL a citit obiectivele pe care le are în calitate de ministru propus la Finanțe. Teodorovici a spus râzând că nu este în stare să vorbească liber, fără foaie.

 Eugen Teodorovici: ”Ești ministru, nu poți 5 minute să vorbești liber, ca ministrul de Finanțe al unei țări. Să nea dea și nouă paginile alea ... nu s-a înțeles ce spune.”

Florin Cîțu: ”Domnule președinte, vă rog să opriți pianul. Cântă pianul iarăși.”

Eugen Teodorovici: ”Vâlcene, mai ușor! Ia-ți, bă, o ținută de ... Ești ministru?”

Florin Cîțu: ”Poftiți?”

Eugen Teodorovici: ”Ai fost propus ministru?”

Florin Cîțu: ”Eu m-am adresat cu domnule, dumneavoastră ...”

Eugen Teodorovici: ”Lăsați ..hai.”

De-a lungul timpului, Eugen Teodorovici și deputatul PNL Florin Cîțu au avut mai multe dispute verbale în Parlament, cea mai cunoscută fiind la dezbaterea bugetului pe 2019 în Comisiile de buget-finanţe. Teodorovici a fost surprins atunci spunându-i lui Cîțu: „Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost”, potrivit știrileprotv.ro. Florin Cîţu, senator PNL, depunea un amendament, iar în același timp, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici le-a cerut colegilor săi să respingă acest amendament. Insistența lui Cîțu de a amenda bugetul propus de PSD l-a iritat pe Teodorovici care a încercat să-l pună la punct pe deputatul PNL

Citiți și

Datornicii vor merge la închisoare? Eugen Teodorovici propune o pedeapsă de până la 7 ani

Eugen Teodorovici este dator pe viaţă. Ce sume uriașe a împrumutat

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net