De luni începe noul an universitar

Ultima actualizare:

    Absolvenţii de facultate  trebuie să dea examene  la finalul studiilor
Absolvenţii de facultate trebuie să dea examene la finalul studiilor

Aproximativ 400.000 de studenţi de la universităţile de stat de pe locurile bugetate şi de pe cele cu taxă şi aproximativ 108.000 de studenţi masteranzi vor începe luni noul an universitar 2012-2013.

Dintre cei 400.000 de studenţi aproximativ 62.400 sunt pe locurile bugetate şi aproximativ 113.002 sunt pe locuri cu taxă. Cursurile universităţilor particulare la care învaţă aproximativ 140.000 de studenţi vor începe în funcţie de calendarul aprobat de senatul fiecărei universităţi în parte, scrie Agerpres.

Universitatea Politehnica din Bucureşti va organiza festivitatea de începere a anului universitar luni, în Amfiteatrul An 010 din clădirea Rectoratului.

Cei peste 4.000 de boboci din anul I la formele de învăţământ licenţă şi masterat, de la cele 15 facultăţi ale UPB, din totalul de peste 30.000 de studenţi cuprinşi la toate ciclurile de studiu, vor începe luni cursurile.

UPB număra la începutul anului universitar trecut 80 de programe de licenţă şi 130 de programe de masterat.

La Universitatea din Bucureşti, în anul universitar 2012-2013, sunt în total 34.089 studenţi înscrişi, din care 23.415 sunt la nivel licenţă (la anul I, admişi sunt 8.800 de studenţi), 8.218 sunt la nivel masterat (la anul I, admişi sunt 4.146), 2.456 la nivel doctorat (la anul I, admişi sunt 474). Studenţii facultăţilor sunt aşteptaţi la festivităţile de deschidere a anului universitar în ziua de 1 octombrie.

În premieră naţională, Universitatea din Bucureşti oferă dublă diplomă la nivel de licenţă, la programul Pedagogie al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Reprezentanţii programului de licenţă în Pedagogie de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei au încheiat, în urmă cu un an, un acord bilateral cu Via University College din Danemarca.

Prin acest acord bilateral, studenţi ai universităţii daneze vin să studieze, timp de un an universitar, la UB, pentru ca, în al doilea an, studenţi ai universităţii româneşti să meargă la universitatea daneză. Acordul de double degree a fost realizat de Departamentul de Ştiinţele Educaţiei (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), împreună cu Departamentul de Asistenţă Socială (Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială).

O altă universitate mare a Capitalei a cărei festivitate de deschidere a anului universitar va avea loc luni, la Palatul Parlamentului, este Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Şi Academia de Studii Economice care va avea în acest an aproximativ 25.000 de studenţi la toate ciclurile de studii (licenţă, masterat, doctorat) îşi va deschide cursurile noului an universitar luni,

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net