Sancțiuni usturătoare! Doi soţi din Aiud au fost amendaţi de polițiști cu câte 2.000 de lei pentru că n-au trecut intervalul orar de deplasare în declaraţiile pe propria răspundere. De menționat că prevederea respectivă nu există în declarație.


Amenzile primite de cei doi soți din Aiud (Alba) au suscitat numeroase comentarii pe rețelele sociale. Imaginea cu procesul verbal a fost publicată joi pe Facebook, unde a adunat zeci de comentarii.

“Vi s-a dat puterea să vă bateți joc de oameni?”

„Astăzi am primit amenda de la Poliția Aiud, agentul Negru, pe motiv că nu am scris în declaraţie ora deplasării. Nu există în declaraţia pe proprie răspundere aşa ceva”, a postat femeia amendată. “Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlaţi, în amendă spunându-se că nu a fost nici un om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei. Asta face Poliţia Aiud! După ce ni s-a fotografiat declaraţia, ni s-a spus că suntem liberi şi că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni? Acest domn poliţist cu buletinul în mână nu poate calcula câţi ani avem. Ordonanţa militară din amendă e dată pentru persoane peste 65 ani.   P.S. Sotului meu i s-a emis aceeaşi amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă”, a mai scris localnica.

IPJ Alba: “Au fost observați în mai multe zone ale orașului”

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba (IPJ) au transmis că cei doi soţi au fost văzuţi în mai multe locuri şi că trecuseră în declaraţii doar locuri generale. „Cei doi au fost observaţi în mai multe zone ale oraşului, iar pe declaraţia pe proprie răspundere erau precizate locaţii generale (centru, Micro, piaţa), pentru asigurarea bunurilor care acoperă necesitatea de bază a persoanelor şi a animalelor. În momentul depistării aveau asupra lor un pachet de sticksuri, care puteau fi cumpărate şi de la magazinul din apropierea locuinţei lor. Rugăm cetăţenii să înţeleagă faptul că, pentru sănătatea lor, este important să iasă din casă cât mai rar şi doar dacă au motive întemeiate”, se arată în comunicatul IPJ Alba.  

 

 
 
Loading...