Episod cumplit! Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din localitatea Breaza (Prahova), a fost reţinut de poliţişti în urma unei descoperiri teribile. Individul a fost prins că a încasat pensia surorii sale, deşi femeia era decedată de un an! Bărbatul a ascuns totul, ba chiar a dormit cu cadavrul în pat, de teamă să nu rămână fără bani.


Constantin Istrate s-a dat de gol duminică seară. Aflat în stare avansată de ebrietate, bărbatul de 58 de ani a mers în oraş să-şi mai cumpere băutură. Când s-a întors spre casă, s-a dezechilibrat şi a alunecat într-un şanţ. Incapabil să se ridice, individul a sunat un vecin pe care l-a rugat să vină şi să-l ajute, spunându-i că nu se simte bine.

Cadavrul, acoperit cu mai multe pături

Vecinul n-a înţeles că Istrate se afla în şanţ şi nu acasă, aşa că a mers la direct la locuinţă. Omul a forţat intrarea în casa lui Istrate şi a descoperit nenorocirea. Pe patul din dormitor se afla cadavrul mumificat al unei femei, sora vecinului care îi ceruse ajutor. Chemaţi la faţa locului, poliţiştii şi medicul legist au constatat că femeia – care suferise în timpul vieţii de un handicap grav – murise de aproximativ un an. Cadavrul era acoperit cu mai multe pături, iar fratele său a dormit alături în toată această perioadă de timp, doar pentru a încasa pensia de handicap şi de însoţitor, singurul său venit constant.

Când a aflat că poliţia i-a intrat în casă, Istrate a fugit, însă a fost prins în apropierea unei păduri. În cauză a fost deschis un doasr penal, iar bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, întrucât anchetatorii trebuie să afle dacă are discernământ.

 

 
 
Loading...