De sete, ciorile au dat atac la pepeni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au o producţie de pepeni cum nu a fost de ani de zile. Numai că fermierii din zona Buzăului se confruntă acum cu un pericol neaşteptat: zeci de mii de ciori însetate care sparg lubeniţele cu ciocul pentru a bea lichidul din pepeni.

Proprietarii de terenuri agricole din Bărăganul buzoian au în această perioadă probleme foarte mari cu stolurile de ciori care au invadat tarlalele încă nerecoltate. Au de suferit culturile de porumb, floarea soarelui, însă cele mai mari piederi sunt în bostănării. La Smeeni, oamenii sunt disperaţi şi speră să mai recolteze măcar 30 la sută din producţia de pepeni din acest an.

Aproape 70% din producţia de pepeni a fost afectată de ciori

simeon stalpnicul png

Stolurile de ciori pot fi văzute peste tot în comuna Smeeni. Migrează acolo unde apare o sursă de hrană, cum ar fi terenurile proaspăt arate. Roiesc mai ales în jurul plugurilor şi ciugulesc seminţele scoase din pământ.

Invazia de ciori a lăsat deja semne adânci în culturile de pepeni ale localnicilor. Într-una dintre zilele toride, păsările au distrus aproape toţi pepenii de pe raza comunei. Au spart coaja cu ciocul şi au ciugulit, spun sătenii, atât cât să-şi potolească foamea şi mai ales setea.

simeon stalpnicul png

Din cauza secetei, pâraiele din zonă au secat, astfel că păsările mănâncă miezul pepenilor pentru a-şi potoli setea. Pentru că sperietorile de ciori nu mai au nici un efect asupra zburătoarelor, localnicii au apelat la alte metode de a goni ciorile. Zilele acestea, comuna Smeeni răsună de vuvuzele. Nu pentru un meci de fotbal, ci ca să sperie stolurile de ciori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net