«De trei ore aşteptăm să vină trenul»

Ultima actualizare:
Sute de pasageri au  aşteptat pe peroane  trenurile care au sosit  cu întârzieri de până  la 225 de minute
Sute de pasageri au aşteptat pe peroane trenurile care au sosit cu întârzieri de până la 225 de minute

Numai două ore au fost ieri în grevă angajaţii CFR. Suficient cât să dea peste cap transportul feroviar: 138 de trenuri au acumultat întârzieri totale de nu mai puţin de 10.468 de minute.

Traficul feroviar a fost blocat ieri dimineaţă, între orele 07.00 şi 09.00, pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa. O parte din angajaţii CFR Călători au declanşat o grevă spontană, fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012.

simeon stalpnicul png

La ora 09:00, greva s-a încheiat, însă pasagerii au ajuns la destinaţii cu întârzieri şi de 225 de minute. „De trei ore stăm să aşteptăm trenul spre Braşov. Numai în România este posibil aşa ceva. În Occident, trenurile nu întârzie atât nici în zece ani adunaţi", spune Grigore Ştefan (21 de ani).

Partea bună, spun călătorii, e că au fost anunţaţi din timp de grevă. Mulţi au avut timp să se reorienteze şi au renunţat la biletul de tren pentru unul la ...microbuz! Un alt avantaj a fost că trenurile nu au oprit pe traseu, ci numai în staţii, astfel că pasagerii s-au putut încălzi la o ceaşcă cu ceai sau cafea.


    Sute de pasageri au  aşteptat pe peroane  trenurile care au sosit  cu întârzieri de până  la 225 de minute
Sute de pasageri au aşteptat pe peroane trenurile care au sosit cu întârzieri de până la 225 de minute

Protestul spontan a fost declanşat de angajaţii din CFR Călători şi CFR Infrastructură, din cauza întârzierii cu o zi a plăţii integrale a salariilor pe decembrie. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a dat asigurări că problema va fi rezolvată cel mai târziu astăzi, când ceferiştii vor intra în posesia restanţelor salariale. Premierul Victor Ponta a transmis angajaţilor CFR că le înţelege problemele, dar i-a atenţionat că nu vrea ca greva declanşată ieri să devină un obicei şi să se transforme „într-un şantaj".

«Am renunţat la biletul de tren şi am luat microbuzul!»

Şi la Târgovişte, călătorii au aşteptat ore în şir în gări până la reluarea activităţii. „Trebuia să ajung la Nucet şi după aceea la Bucureşti. Nici nu ştiu ce o să fac. Până la urmă sunt obligat să renunţ la CFR şi să merg la maxi taxi sau la autobuzele particulare", ne-a spus, supărat, Ion Vlădoianu, în vârstă de 60 de ani, din Târgovişte. Totuşi, printre călătorii revoltaţi care au aşteptat câte două ore în gări s-au aflat şi oameni care le-au dat dreptate angajaţilor CFR şi le-au susţinut protestul spontan.

«Eu mi-am pierdut programarea la medic! Îi voi da în judecată!»

Greva spontană le-a adus necazuri şi băimărenilor care s-au arătat revoltaţi şi au spus că vor da în judecată compania CFR. Răzvan Tătaru, unul dintre pasageri, trebuia să ajungă la Cluj, unde avea programare la medic. „Dacă ajung mai târziu şi medicul nu mă mai primeşte, va trebui să mă cazez la hotel, ceea ce presupune alte cheltuieli şi apoi trebuie să fac altă programare la doctor. Cred că îi voi da în judecată să-mi recuperez pierderile de bani! Eu îi înţeleg că nu şi-au primit salariile, dar greva trebuia totuşi anunţată", a spus bărbatul pentru site-ul actualmm.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net