Decizia CCR a scos oamenii în stradă. Mii de români sunt în Piața Victoriei

Ultima actualizare:

    Oamenii s-au adunat în Piața Victoriei pentru a protesta legat de decizia CCRFoto: captură video Facebook Andrei Roșu
Oamenii s-au adunat în Piața Victoriei pentru a protesta legat de decizia CCRFoto: captură video Facebook Andrei Roșu

Miercuri, 30 mai, Curtea Constituțională a României a luat o hotărâre în cazul demiterii șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, stabilind faptul că există un conflict juridic de natură constituţională între preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern, după ce şeful statului a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi la propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

UPDATE 22.30: 4000 de oameni protestează la această oră în Capitală, conform DIGI24.

UPDATE 21.30: Aproape 2000 de oameni s-au strâns în București. Au avut loc și ceva incidente, după ce mai mulți protestatri au împins gardurile puse de Jandarmerie.

UPDATE 21.00: În Piața Victoriei se află și Gabriel Liiceanu. S-au strâns peste 1000 de oameni la protestul din București, care au început să intoneze Imnul Național. Se strigă: "România, trezește-te!", "PSD, ciuma roșie!'."

Așadar, există șanse destul de mari ca Iohannis să fie obligat să o demită pe șefa DNA. Vestea a scos oamenii în stradă. Deși în mijlocul săptămânii, după termnarea programului de muncă, sute de persoane s-au strâns în Piața Victoriei. La ora 20:30 erau câteva sute de oameni care protestau legat de decizia luată de CCR.

"Sentimentele sunt de frustrare și de nemulțumire pentru că o Curte numită politic decide legat de relația dintre președinte și ministrul Justiției (...). Nu mai au limită și e foarte greu să-i combați imediat", a spus unul dintre protestatri, care vede ca ultimă soluție plecarea din țară. 


    Peste 1000 de persoane s-au strâns în PiațăFoto: captură video
Peste 1000 de persoane s-au strâns în PiațăFoto: captură video

"Ieșim în stradă! Să nu vii singur. Share, live, sunat prieteni! CCR a admis sesizarea lui Tudorel Toader legată de șefa DNA. Kovesi poate fi revocată

Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Decizia CCR nu are ca implicatie doar revocarea procurorului sef DNA. ci modifica profund spiritul Constituției, schimbând România într-o republică strict parlamentară din republica semiprezidentiala.. Și o face fără să ne întrebe prin referendum dacă suntem de acord. CCR trebuie să înțeleagă că nu poate abuza de poziția de arbitru constituțional fără să arunce România într-un conflict real între puterile statului, mult mai dăunător decât cel pe care-l inventează pentru a da satisfacție unor stăpâni politic

Revocarea procurorului-șef al DNA poate fi făcută, la propunerea ministrului justiției, numai de către președintele României, potrivit Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Revocarea este posibilă după obținerea avizului CSM, însă instituția a respins propunerea ministrului și a dat un aviz negativ", se arată pe pagina de Facebook Corupția ucide, acolo unde s-a și organizat protestul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net