Decizie emoționantă a Casei Regale. Deși e în doliu, a acceptat să facă asta de Crăciun

Ultima actualizare:

    Regele Mihai a început tradiția Crăciunului la Săvârșin în 2001
Regele Mihai a început tradiția Crăciunului la Săvârșin în 2001

Acesta va fi primul Crăciun fără Regele Mihai I. Casa Regală a României a decis să reînnoade tradiția petrecerii sărbătorilor de iarnă la Castelul Regal Săvârșin, unde membrii familiei regale îi vor primi pe Dubașii din Săvârșin, ca de obicei, în ziua de Ajun.

Decizie emoționantă a familiei regale, care se reunește la Săvârșin, pentru primul Crăciun fără Regele Mihai, pentru a reînnoda o tradiție atât de dragă ultimului monarh al României. Regele Mihai și Regina Ana obișnuiau să întâmpine sărbătoarea nașterii Domnului la Castelul Regal Săvârșin, din județul Arad, și să participe la slujba de Crăciun de la biserica din comună.

Crăciunul din 2014 a fost ultimul care i-a găsit pe Rege și pe Regină la Săvârșin, problemele de sănătate ținându-i mai apoi pe cei doi departe de țară.

Familia regală se întoarce, așadar, la Săvârșin, unde va primi o singură ceată de colindători, dată fiind perioada de doliu. Este vorba despre Dubașii din Săvârșin, care vor fi aşteptaţi, ca în fiecare an, la ora 12.00, în ziua de Ajun (24 decembrie 2017), în piaţa cu fântână din incinta satului regal. Dubaşii nu vor cânta urările strămoşeşti, ci vor păstra un moment de reculegere în memoria regelui Mihai I, în prezenţa familiei regale.

La intrarea pe domeniul regal Săvârşin, cartea de condoleanţe rămâne în continuare deschisă, chiar şi în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I şi de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

Potrivit reprezentanţilor Casei Regale, familia regală va participa, în dimineaţa zilei de 25 decembrie, la slujba din prima zi de Crăciun, la biserica ortodoxă din comună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net