Declarat mort și îngropat de familie, un bărbat din Iași s-a întors acasă viu și nevătămat. Cum s-a ajuns în această situație

Ultima actualizare:

    Gabriel Luca trebuie să-și redobândească actele de identitate Foto: ziaruldeiasi.ro
Gabriel Luca trebuie să-și redobândească actele de identitate Foto: ziaruldeiasi.ro

Uluitor! Un bărbat dat dispărut de familie în luna octombrie și ”găsit” mort la începutul lui decembrie, a fost îngropat creștinește câteva zile mai târziu. Șocul abia acum vine, când ”decedatul” a intrat pe ușa casei viu și nevătămat, spunând că a fost la muncă într-o localitate din Iași.

Pare un scenariu de film, dar așa s-a întâmplat în realitate. Gabriel Luca (51 ani) are ce povesti urmașilor, acum, că s-a întors din morți! Bărbatul a plecat de acasă, din comuna Costuleni, în luna octombrie, să muncească la o stână din aceeași zonă a Iașiului. Pentru că nu și-a anunțat rudele, acestea l-au declarat dispărut după câteva zile.

Bărbat înecat în râul Jijia 

Apoi, la începutul lui decembrie, autoritățile au găsit un bărbat înecat în râul Jijia. A fost anunțată familia ”dispărutului” Gabriel Luca, care l-a identificat pe acesta la morga. ”Pe data de 6 decembrie a fost declarat decesul, după ce fratele mortului şi nepoata au fost chemaţi la morgă pentru a identificat cadavrul. Hainele păreau că sunt identice, semăna şi un pic la faţă, chiar dacă era un pic umflat. De fapt, nu l-au văzut foarte mult deoarece era pus într-un sac, probabil că stătuse mult în apă“, ne-a spus mama „mortului“, scrie ziaruldeiasi.ro. Familia a luat cadavrul și l-a îngropat creștinește, făcându-i toate pomenirile, după datină.

”Măi, dar eu te-am îngropat pe tine” 

Numai că, la o săptămână după înmormântare, bărbatul a ajuns acasă. Mama acestuia, o bătrână în vârstă de 80 de ani, era să facă infarct când s-a trezit cu fiul în uşă, tocmai când se pregătea de primul praznic. ”A început să mă doară inima. I-am spus: Măi, dar eu te-am îngropat pe tine! Iar el mi-a răspuns: Ehe, bine că ai avut bani... Vă daţi seama? Eu am cheltuit o groază de bani pe preot, pe clopotar, priveghi. I-am pus şi cruce la groapă...“, a mai spus mama „mortului“. Gabriel Luca a decis să meargă acasă după ce în localitatea Tansa se auzise că este mort.

Cine este, în realitate, mortul îngropat? 

Acum, acesta trebuie să meargă la autorități, cu propriul certificat de deces în buzunar, pentru a demonstra că el este el, şi a cere anularea documentului oficial, pentru a primi altul de om viu. Totodată, și autorităţile au o problemă de elucidat: cine este, în realitate, mortul îngropat?  „Procedura este de du­rată. Cel înmormântat va fi deshumat şi se va lucra la identificarea cadavrului. De asemenea, trebuie anulat certificatul constatator al morţii bărbatului care este în viaţă“, a declarant Anca Vîjiac, din Poliţia Iaşi.

Citește și:

Caz incredibil! A aflat la morgă că tatăl său a fost îngropat de o altă familie

A sunat la 112 ca să spună că mortul din sicriu e viu!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net