Declarația halucinantă a chirurgului fals: «Sunt născut pentru a fi medic»

Ultima actualizare:

    Declaraţie halucinantă  a lui Matteo Politi,  chirurgul cu opt clase
Declaraţie halucinantă a lui Matteo Politi, chirurgul cu opt clase

Un om cu doar opt clase a pus mâna pe bisturiu şi a operat oameni. Pe unii a reuşit să-i mutileze. Dar ce l-a împins pe italianul Matteo Politi să îmbrace halatul de medic, deşi nu avea pregătirea necesară? El spune cu nonşalanţă că are o pasiune pentru această profesie de când era mic, că este născut pentru asta şi că medicina nu se învaţă doar din cărţi.

Are 38 de ani, iar familia îl ştie ca pe un băiat modest, fără studii prea multe. Tatăl lui Matteo Politi s-a arătat uimit când a auzit de la jurnaliştii italieni că fiul său operează. „Nu ştiu nimic. Nu ne-am mai văzut de opt ani, locuim în ţări diferite. Ne auzeam din când în când, dar lucrurile acestea le-am aflat de la voi. Medic?”, s-a întrebat retoric bărbatul, citat de ziarul Corriere del Veneto. Pentru italianul care a stârnit un ditamai scandalul în România este foarte normal ca el să aibă această profesie.

”Sunt născut pentru a fi medic. E o pasiune pe care o am de când eram mic. Medicina nu se învaţă doar din cărţi”, povestea Politi, în 2011, într-o emisiune televizată din Italia. Asta în timp ce ancheta care-l viza era în plină desfăşurare. Au trecut opt ani de atunci şi nu şi-a schimbat discursul. La audierile de zilele trecute, falsul medic i-a spus procurorului de caz că destinul lui este să fie doctor, că i-a operat pe militarii răniţi în teatrele de operaţiuni, din Irak şi Afganistan şi că a lucrat mult în unităţi de primiri urgenţe din Marea Britanie.

Matteo Politi se declară nevinovat

Surse judiciare au dezvăluit totodată că bărbatul a negat toate acuzaţiile care i se aduc în România. Cu toate astea, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus, joi seară, arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei. Interpolul a intervenit în acest caz şi a cerut sprijinul Poliţiei Române. Şi asta pentru că escrocul ar face parte dintr-o reţea internaţională de crimă organizată, în car apar angajaţi ai unor instituţii publice, dar şi avocata sa, despre care sunt informaţii că este falsă. Din martie 2018, Matteo Politi a făcut intervenţii chirurgicale de înfrumuseţare în mai multe clinici din Capitală. Astfel că zeci de pacienţi au trecut prin mâna lui, care până în urmă cu câţiva ani parca maşinile. 

Medicul Bratu: «Un lăcătuş făcea operaţii estetice în America»

Doctorul timişorean Tiberiu Bratu, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Estetică, a fost şocat de povestea italianului Matteo Politi. “Cazul acesta e incredibil. Nu e uşor să operezi într-o clinică privată de renume. Mă gândesc că nici oamenii aceia nu au vreo vină, dacă a venit cu diplome false. Până la urmă, cei de la clinică nu sunt poliţişti”, spune chirurgul pentru adevarul.ro. “Ştiu că, în America Latină, cu 200-300 de dolari îţi cumperi diplomă de estetician. Am auzit că şi prin Italia se fac operaţii pe la subsolul unor vile, iar preţul e la jumătate. Nu ştiu cum poţi face operaţii, dacă nu ai pregătire. Mai era un caz celebru în America: un lăcătuş făcea operaţii estetice. Şi se spunea că avea chiar rezultate acceptabile”, adaugă Tiberiu Bratu, care este şi şeful Clinicii de Chirurgie Plastică “Casa Austria” din Timişoara. 

Încă un fals doctor a fost descoperit în România

Ministerul Sănătății a demarat ample verificări la Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB) în urma scandalului cu falsul doctor,  Matteo Politi. Așa s-a descoperit că instituția a eliberat un cod de parafă în mod ilegal unui alt medic fals. ”Pentru că există în desfășurare o anchetă demarată de Poliție și Parchet, nu putem face publice alte date legate  de acest caz. Se vor continua verificările la DSPMB și vom pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile obținute în urma acestor verificări. Cele două persoane care au obținut cod de parafă în mod ilegal nu mai prestează  servicii medicale”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății. Pe lângă aceste cazuri, alți doctori fac operaţii, deşi nu au acest drept. 

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net