Declarații cutremurătoare! Cum a murit eroul care a salvat de la înec o mamă si pe fiică

Ultima actualizare:

    Martorii au privit îngroziți cum salvatorii erau înghițiți de apa măriiFoto: Facebook
Martorii au privit îngroziți cum salvatorii erau înghițiți de apa măriiFoto: Facebook

Adrian Ciureanu (30 de ani), eroul care a salvat de la înec o mamă și pe fiica acesteia de doar nouă ani, și-a pierdut viața marți, 8 august, când a fost tras de curenții mării. Martorii povestesc cu groază cum s-a petrecut tragedia. Soția tânărului privea transfigurată de pe plajă.

Mai mulți oameni care s-au aflat la fața locului când s-a petrecut drama, au povestit cutremurați cum salvatorii au fost înghițiti de valuri, după ce au scos la mal pe femeia care a ignorat avertismentul salvamarilor și a intrat cu fetița ei în apă, menționează Adevărul.ro.

„De două zile este arborat steagul roşu, salvamarii umblă că nebunii, fluieră, dau din mâini... dar idioţii sunt în apă. Şi ieri, şi azi sunt pe aceeaşi plajă Laguna în Mangalia, unde s-a întâmplat incidentul şi am văzut inconştienţa «părinţilor», nici nu ştiu dacă se pot numi aşa! Păcat că nu există amenzi pentru nerespectarea culorii steagului şi trebuie să moară tineri pentru inconştientă unora. Din câte relatau azi şi ieri pe plajă vecinii de şezlong ai celor implicaţi în incident, au spus că femeia era în apa cu un copil (fetiţă) de 9 ani şi copilul zbieră din valuri «Mami, mami, hai să ieşim că mi-e frică!», dar ea nu voia nicicum să iasă. La un moment dat a venit un val mai mare şi i-a tras sub el... în larg."

"De pe plajă, cel decedat şi încă un băiat, văzând toată faza şi auzind ţipetele din apă, au sărit după ele (la impuls, că na, să ajuţi omul în nevoie). Femeia şi copilul au fost împinse de cei doi spre ţărm...şi au reuşit să iasă, dar au venit alte valuri care i-au aruncat pe cei doi mai spre larg.""În acel moment am văzut şi eu că erau doi, departe, înotau, dar nu înaintau deloc, din cauza curenţilor puternici care te trag sub val. Cine cunoaşte Mangalia ştie că postul salvamar este la începutul plajei, în zona hotelului Laguna, incidentul întâmplându-se pe la mijlocul plajei, undeva între hotelul Belvedere şi Solymar, deci până a ajuns salvamarul, a durat ceva, că nu putea zbura.""Soţia decedatului zbiera de pe margine şi nu pot uita scena când o doamnă cu un colac de apă imens făcea din mâini pe sus spre salvamar să se grăbească, dar el săracul pe caiac înainta anevoios. Ajuns aproape lângă ei, a aruncat banana care a fost prinsă de un băiat din valuri, care a reuşit să înainteze, zic eu că a fost mai în faţă de zona curenţilor şi a reuşit să iasă. Salvamarul a ajuns la al doilea băiat, i-a aruncat banana, el o prinsese, dar a venit un val care a aruncat caiacul până la mal, iar cel din apă dispăruse. Turiştii relatau azi că a apucat să îi spună salvamarului că se simte rău şi că nu se mai poate ţine (probabil infarct, probabil panică...), după care dispăruse! În concluzie, AMENZI de la 1.000 lei în sus, dar trebuie făcută lege pentru asta şi parlamentării nu au timp, sunt în vacanţă!“, a scris pe Facebook o martoră a tragediei.

O altă martoră povestește că în acel moment, pe mal, se strânsese multă lume să privească, iar salvamarii au început să scoată din apă toți turiștii: „Eram pe plajă în momentul tragediei... Am văzut multă lume strânsă la 100 de metri de locul în care mă aflăm şi apoi, la nici 5 minute, salvamarii au început să scoată toţi oamenii din apa. Înţelesesem că se întâmplase ceva cumplit. O doamnă (acum realizez că e soţia victimei) fugea transfigurată de durere şi spaimă în urma oamenilor cu plută şi fluier şi îi ruga din toate puterile să intervină. I-am simţit durerea. Cel mai rău era că nu puteam face nimic... Ce să îi spui? Cum să o ajuţi? Ce cuvinte sau gesturi pot aduce consolare într-o asemenea situaţie? Mi se rupea sufletul... Am mustrat în gând marea şi am murmurat o rugăciune cu ochii spre infinitul albastru... Condoleanţe familiei îndoliate! Drum lin către stele, erou al valurilor!“

Acelaşi lucru l-am văzut şi eu! Alerga săraca disperată după ce tocmai ajunsese smurdul, că văzuse în zonă plajei Corsa ceva negru în apa. Făcea semne disperate celui de pe ski -jet să caute şi în acea zonă...avea speranţe, deşi trecuse mai mult de 30 minute de la eveniment! În decurs de 2 ore până au ajuns scafandrii de la Constanţa, a făcut cale pe toată plaja... căutând disperată, poate-poate a ieşit în altă parte! Tragic! Vii la mare să te distrezi, în concediu, după ce ai muncit un an ca prostul şi pleci acasă între 6 scânduri! Din păcate, ne împărţim.în două categorii: conştienţi şi inconştienţi! A plecat prea repede, prea subit... prea greu de acceptat! Dumnezeu să-i dea putere soţiei şi să-i întărească familia în momentele acestea dificile!“, a adăugat, potrivit sursei citate, prima martoră.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net