Boureanu, în faţa instanţei: "Mi-au spus că o să vadă toată ţara cât de prost sunt!"

Ultima actualizare:

    Cristian Boureanu susţine că a fost o victimă în scandalul cu poliţiştiifoto: arhiva personală
Cristian Boureanu susţine că a fost o victimă în scandalul cu poliţiştiifoto: arhiva personală

Conflictul dintre Cristian Boureanu şi poliţiştii cu care a avut o altercaţie în trafic în urmă cu aproape o lună este departe de a se încheia. Fostul politician, care de la începtul acestei săptămâni a fost plasat în arest la domiciliu, continuă războiul cu oamenii legii prin intermediul apărătorului său. De altfel încă de la primele audieri, deputatul a susţinut că a fost provocat să facă circ, iar poliţiştii i-au repetat continuu că vor face publice imaginile cu el din timpul scandalului.

Boureanu a stat aproape o lună în arest preventiv, iar în sala de judecată a lansat acuzații dure la adresa polițiștilor afirmând că a fost provocat și amenințat de polițiști. 

Redăm mai jos declarația din fața instanței făcută de Cristian Boureanu:

"Precizez că regret o parte din acţiunile mele de seara trecută şi în continuare arăt că în desfăşurarea faptelor au fost două momente diferite, un prim moment în care am plecat de la restaurantul Grill împreună cu martora Dincă Laura şi cu un angajat al restaurantului pe post de şofer, acesta din urmă conducând autoturismul întrucât eu consumasem alcool când pe distanţa parcul Hersătrău spre Charles de Gaulle un filtru de poliţie aflat în apropierea ambasadei Chinei a oprit autoturismul proprietatea mea şi a solicitat documentele şoferului. Şoferul a prezentat documentele şi totodată eu am înmânat documentele autoturismului, după aceasta mi s-a permis să continuăm drumul astfel că am plecat în direcţia pieţei Charles de Gaulle.


    Cristi Boureanu se află în arest la domiciliu după altercaţia cu poliţiştiifoto: Captură video
Cristi Boureanu se află în arest la domiciliu după altercaţia cu poliţiştiifoto: Captură video

În momentul în care am ajuns în rondul pieţei am fost opriţi de o maşină de poliţie care a venit din spate şi ne-a tăiat calea neputând preciza dacă este vorba de acelaşi echipaj care ne-a oprit iniţial având în vedere că la prima oprire erau dou echipaje de poliţie. Poliţistul cu care am avut altercaţia îmi bătuse în geam după care eu am deschis geamul portierei iar poliţistul mi-a spus primul lucru: «Să te văd Bourene cât de şmecher eşti!» Eu l-am întrebat de ce trebuie să mă dau jos din maşină iar acesta fără o justificare mi-a spus că «o să văd eu», am deschis portiera şi atunci poliţistul cu care am avut discuţia şi un coleg m-au tras din maşină, în continuare am întrebat ce vor de la mine iar poliţiştii mi-au răspuns că o să văd în conţinutul procesului verbal", a spus el, în declaraţia făcută judecătorilor, potrivit b1.ro

Fostul politician a susţinut în faţa judecătorilor faptul că a fost ameninţat continuu

"Precizez că poliţistul în cauză mi-a precizat tot timpul fiind de faţă şi alte organe de poliţie şi alte persoane «m-ai lovit, o să te duci la puşcărie» şi mi-a arătat un deget care avea o pată de sânge, spunându-mi că eu l-am lovit. După acest moment eu am rămas cu martora Dincă Laura la autoturismul meu iar organele de poliţie au fost la o distanţă de aproximativ 3-4 metri şi au început să scrie un proces-verbal.

În aceste condiţii nu înţeleg cum pot fi acuzat că am fost recalcitrant şi că lovisem poliţistul, dacă aş fi avut un atare comportament cum organele de poliţie au stat fără să mă imobilizeze, mai ales că eu consumasem alcool. În timp ce eu stăteam în autoturismul meu şi organele de poliţie completau documente poliţistul, persoana vătămată, mi-a spus continuu că o să dea caseta la presă «să vadă toată ţara cât de prost sunt».

Mandatul der arestare preventivă expiră peste 4 zile

În luna iunie, Boureanu a fost în centrul unui scandal monstru, iar asta i-a adus arest preventiv timp de 30 de zile. Procurorii au cerut prelungirea mandatului cu încă o lună, dar magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au respins luni, 3 iulie, cererea. Fostul politician este acuzat de ultraj, după ce a agresat un polițist de la Rutieră. Instanța a dispus ca Boureanu să fie plasat în arest la domiciliu, iarprintre intedicții se numără imposibilitatea de a părăsi domiciliul fără permisiunea organelor judiciare. De asemenea, nu poate lua legătura cu persoanele vătămate, cu familiile acestora sau cu martorii.

Mandatul de arestare preventivă emis anterior pe numele lui Cristian Boureanu expiră la 10 iulie, după evenimentul ce s-a petrecut în 9 iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net