Demisia lui Victor Ponta: Euronews l-a numit «Monta»

Ultima actualizare:

    Demisia lui Victor Ponta: Euronews a făcut o gafă pe pagina de TwitterCaptură Twitter
Demisia lui Victor Ponta: Euronews a făcut o gafă pe pagina de TwitterCaptură Twitter

Demisia lui Victor Ponta. Punerea sub acuzare a premierului în dosarul Turceni-Rovinari a ajuns şi în presa străină. Postul de televiziune Euronews a publicat, pe pagina de Twitter, un mesaj de breaking news privind prim ministrul român, însă i-a scris numele greşit. În loc de Ponta, el a fost numit "Monta".

Postul de televiziune Euronews a publicat mesajul luni (13 iulie), după ce Victor Ponta a devenit inculpat în dosarul în care este implicat şi Dan Şova. Însă postul a scris greşit numele lui Victor Ponta. El a devenit "Monta", un nume devenit popular printre români în timpul campaniei electorale, când se scanda "Puie Monta". 

Postul Euronews a corectat la scurt timp greşeala şi a publicat şi un mesaj prin care îşi cerea scuze. „Prim-ministrul României este Victor Ponta, nu Monta, cum a apărut inițial. Ne cerem scuze pentru greșeală”, se arată în mesajul postului, conform paginademedia.ro.

Demisia lui Victor Ponta. Procurorii vor pune sechestru pe averea lui 

Demisia lui Victor Ponta. Surse judiciare au declarat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus în mişcare acţiunea penală pe numele premierului şi i-au schimbat calitatea din suspect în inculpat în dosarul "Turceni-Rovinari", în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Potrivit surselor citate, o parte din bunurile mobile şi imobile ale lui Victor Ponta vor fi puse sub sechestru de procurorii DNA, în dosarul în care este urmărit penal, alături de Dan Şova.

Demisia lui Victor Ponta. Premierul a declarat la ieşirea de la DNA, unde a stat aproximativ 30 de minute, că nu a dat declaraţii în dosarul în care este cercetat şi că pentru audieri va reveni în luna august. El a precizat că până atunci ar trebui să fie finalizată expertiza financiar-contabilă care a fost dispusă în dosarul său, fără să precizeze care sunt obiectivele acestei expertize.

Demisia lui Victor Ponta, anunţată pe Facebook

Demisia lui Victor Ponta a fost anunţată la cinci zile după ce acesta s-a întors în ţară. El a publicat un mesaj pe Facebook duminică seară, în care anunţa că nu va mai "ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Decizia a fost anunţată în contextul în care Victor Ponta era aşteptat la DNA, după întoarcerea sa din Turcia.

"Există însă şi o situaţie nouă, specială, faţă de care trebuie să reacţionez: preşedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum şi de ce!). Şi alţi colegi ai noştri au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştiinţă decizia mea de nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în Partid până la momentul în care imi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse (în ce mă priveşte nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie prevazută de Constituţie!)", se spune în mesajul adresat Rovanei Plumb, preşedintele CN al PSD , lui Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, precum şi membrilor BPN, ai CeXN şi Consiliului Naţional al partidului.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net