Demisia lui Victor Ponta. Premierul a ajuns la DNA

Ultima actualizare:

    Demisia lui Victor Ponta: Premierul a mers luni la DNAFoto: Mediafax
Demisia lui Victor Ponta: Premierul a mers luni la DNAFoto: Mediafax

Demisia lui Victor Ponta a fost anunţată duminică seara (12 iulie), in contextul în care premierul este urmărit penal. El a ajuns luni (13 iulie) la DNA, pentru a fi audiat în dosarul "Turceni-Rovinari", în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Demisia lui Victor Ponta. Premierul a ajuns luni la DNA, sprijinindu-se în cârje. El nu a răspuns la nici una dintre întrebările jurnaliştilor despre audierea sa, un posibil sechestru pe bunuri sau la luarea vreunei măsuri preventive în dosarul în care este urmărit penal, conform mediafax.ro.

Victor Ponta le-a spus jurnaliştilor care l-au aşteptat să îl lase să treacă, pentru că vrea să ajungă la DNA. "Vreau să ajung la DNA şi dumneavoastră nu mă lăsaţi, e prima oară când mi se întâmplă aşa ceva", a mai spus Ponta. El a ieşit la scurt timp din sediul DNA, iar procurorul a cerut o expertiză financiară. Acesta va fi realizată doar în luna august.

Demisia lui Victor Ponta, anunţată când premierul era aşteptat la DNA

Demisia lui Victor Ponta a fost anunţată la cinci zile după ce acesta s-a întors în ţară. El a publicat un mesaj pe Facebook duminică seară, în care anunţa că nu va mai "ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Decizia a fost anunţată în contextul în care Victor Ponta era aşteptat la DNA, după întoarcerea sa din Turcia.

"Există însă şi o situaţie nouă, specială, faţă de care trebuie să reacţionez: preşedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum şi de ce!). Şi alţi colegi ai noştri au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştiinţă decizia mea de nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în Partid până la momentul în care imi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse (în ce mă priveşte nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie prevazută de Constituţie!)", se spune în mesajul adresat Rovanei Plumb, preşedintele CN al PSD , lui Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, precum şi membrilor BPN, ai CeXN şi Consiliului Naţional al partidului.

Demisia lui Victor Ponta: reacţiile partidului

Preşedintele interimar PSD Rovana Plumb a declarat, duminică, că demisia lui Victor Ponta este doar retragere temporară din fruntea partidului.

"Victor Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este pur şi simplu o retragere temporară", a spus Plumb, la RTV.

Rovana Plumb a precizat că liderul PSD a luat această decizie pentru până când îşi va demonstra nevionvăţia faţă de acuzaţiile care i se aduc. "Victor Ponta nu va mai ocupa nicio funcţie de partid până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse", a spus Plumb.

Călin Popescu Tăriceanu consideră că demisia lui Victor Ponta nu are cum să afecteze buna funcţionare a coaliţiei de guvernare: "De altfel, am şi programat pentru luni să ne vedem şi consider la fel de important şi de necesar funcţionarea în bune condiţii a guvernului, Victor Ponta rămânând să-şi asume în continuare conducerea guvernului”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net