Autorităţile judeţene din Buzău au luat măsuri în cazul copiilor legaţi de pat la Spitalul Judeţean. Comisia de disciplină a Consiliului Judeţean Buzău a decis concedierea şefului secţiei de Pediatrie şi a asistentului şef, după ce imagini în care apăreau copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, legaţi de pătuţuri au apărut în presă, relatează rtv.net.


Conducerea spitalului a avizat favorabil propunerea comisiei de disciplină, astfel încât „medicul şef de secţie şi asistenta şefă din secţia de pediatrie vor fi destituite din funcţiile de conducere deţinute. Asistenta medicală şi infirmiera de salon vor fi sancţionate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean, citat de rtv.net.

Ancheta la spitalul din Buzău a fost deschisă după ce la 28 ianuarie 2013 în presă au apărut imagini cu micuţii instituţionalizaţi legaţi de paturi cu pansamente medicale. La vremea respectivă, reprezentanţii spitalului declarau că această practică este normală în cazul copiilor care suferă de afecţiuni speciale (ADHD, retard mintal). 

Preşedintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie, şi Nicolae Enache, şeful Secţiei de Neuropsiahitrie a Spitalului de Neuropsihiatrie pentru copii şi adolescenţi din Buzău şi membru al Colegiului Medicilor, au susţinut, imediat după izbucnirea scandalului, că în cazul copiilor legaţi de paturi a fost aplicată legea, care prevede că pacienţii cu probleme severe de sănătate mintală pot fi contenţionaţi pe durata intervenţiilor referitoare la stabilirea unui diagnostic sau pe durata administrării tratamentului.

Medicul psihiatru Nicolae Enache a susţinut că legarea de paturi a copiilor cu probleme de sănătate mintală este în favoarea lor, pentru că îşi pot face rău, potrivit rtv.net.
 
 
Loading...