«Dentistul m-a infectat cu hepatita C!»

Ultima actualizare:
Au mers sa-si trateze dintii si s-au ales cu hepatita C
Au mers sa-si trateze dintii si s-au ales cu hepatita C

Au mers la stomatolog să-şi trateze dinţii, dar s-au îmbolnăvit cu un virus puternic. Este cazul a zece persoane din comuna Bălceşti, judeţul Vâlcea, care îşi acuză medicul dentist că este bolnav de hepatitata C. Cu toate astea, oamenii nu pot demonstra că s-au îmbolnăvit la cabinet.

A fost nevoie doar de un zvon că medicul stomatolog Costel Toma ar fi purtător de virusul hepatitei C, că mai mulţi pacienţi, speriaţi că ar fi putut contacta boala, au mers glonţ să-şi efectueze analizele medicale. După 6 luni de aşteptări, zece dintre ei au aflat că sunt infectaţi.

"Am fost la laborator, dar analiza trebuia făcută după 6 luni, că atunci iese virusul la analiză. Am aşteptat, am făcut VHC-ul şi a ieşit pozitiv. Psihicul meu este la pământ acum. Nu mă pot obişnui cu gândul că sunt infectată cu virusul C", a spus o pacientă a medicului, pentru România TV.

Femeia este convinsă că a luat virusul din cabinetul medicului stomatolog. În situaţia ei mai sunt şi alte persoane, însă nimeni nu poate demonstra exact de unde a luat această boală. Medicul stomatolog spune că este nevinovat şi că este victima unui complot.

Toma Costel,medic stomatolog


    Au mers sa-si trateze dintii si s-au ales cu hepatita C
Au mers sa-si trateze dintii si s-au ales cu hepatita C

"Eu îmi fac analizele la 3-4 luni, iar sterilizarea e pe primul loc", s-a apărat Toma Costel, care profesează de 25 de ani în Bălceşti. Până acum, nici unul dintre bolnavii de hepatita C din Bălceşti nu a depus plângere împotriva medicului stomatolog.

"Eu îmi fac analizele la 3-4 luni, iar sterilizarea e  pe primul loc"Toma Costel, medic stomatolog

Hepatita C este o boală infecţioasă ce afectează în principal ficatul. De multe ori, nu se manifestă prin simptome, dar o infecţie cronică poate duce la ciroză sau cancer hepatic.

Hepatita C se transmite la oameni mai ales prin contact direct cu sângele infectat prin administrarea de injecţii intravenoase, folosirea echipamentului medical nesteril şi transfuzii de sânge sau, posibil, relaţiile sexuale neprotejate cu persoane infectate. Conform statisticilor, România ocupă în prezent primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte infecţia cu virsului hepatic C.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net