Deputaţii decid dacă-i ”pun” cătușele lui Cristian Rizea

Ultima actualizare:

    Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și luare de mită
Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și luare de mită

Un nou test pentru deputați. Astăzi se reunesc în plen, pentru a decide dacă dau sau nu undă verde la solicitarea DNA de reținere și arestare a deputatului Cristian Rizea. Luni, Comisia juridică a dat aviz pozitiv cererii procurorilor în acest sens.

UPDATE, ora 15.40

Cristian Rizea poate fi reținut, dar nu și arestat. Asta au decis azi deputații. Din 243 de aleși prezenţi, au fost 226 de voturi valabil exprimate, potrivit anunţului oficial. Astfel, 120 de deputaţi au votat ”pentru”, 105 ”împotrivă”, iar un vot a fost anulat.

Pentru ca deputatul PSD să poată fi arestat ar fi fost nevoie de 122 de voturi.

Deputații vor lua în discuție arestarea colegului lor  azi, de la ora 12.00 la ora 12.45. La începutul săptămânii Comisia Juridică a dat un vot pozitiv în cazul cererilor DNA care îl privesc pe Cristian Rizea.

În ceea ce privește solicitarea de încuviințare a reținerii, au fost 13 voturi "pentru", trei "împotrivă" și trei abțineri. Cât despre solicitarea de arestare preventivă, în cazul ei au existat 11 voturi "pentru", trei "împotrivă" și cinci abțineri.

Deputatul este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. El ar fi primit, în 2009, 300.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni în favoarea acestuia la RAAPPS și la primăria comunei Chiajna.

„Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv.

În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfășurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori și le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promițându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici”, suțin procurorii în cererea de reținere și arestare.

De-a lungul timpului, parlamentarii i-au tot scăpat pe colegii lor de cătușe.

Ba nu s-au prezentat, ca să nu se obțină cvorumul necesar, ba au votat ”împotrivă”. Ultimul salvat a fost Mădălin Voicu.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net