Deputatul Gheorghe Coman, condamnat definitiv la un an de închisoare cu executare pentru corupție

Ultima actualizare:

Un complet de cinci judecători i-a respins apelul lui Gheorghe Coman şi a menţinut decizia de condamnare dată de un alt complet al instanţei supreme pe 30 ianuarie 2014, după ce deputatul şi-a recunoscut vinovăţia.

De asemenea, instanţa a respins şi apelul DNA, procurorii solicitând trei ani de închisoare cu executare. Magistraţii au mai dispus în cazul lui Gheorghe Coman confiscarea sumei de 3.140 lei şi plata a 6.050 lei cheltuieli judiciare către stat.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești au dispus pe 16 ianuarie trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost președinte al PC Buzău.

Coman a fost deferit justiţiei pentru folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada noiembrie - decembrie 2013, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul formaţiunii politice, inculpatul Coman i-a solicitat unui denunţător - în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică de director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău (care la nivel politic "ar reveni" PC), diverse servicii, precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite.

Citeşte şi:

Un deputat prins în flagrant când lua mită a fugit de la locul faptei

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net