Un bărbat din Bihor a descoperit muniție neexplodată din al Doilea Război Mondial

Ultima actualizare:

    Grenada și gloanțele au fost ridicate de pirotehniştiFoto: ISU Crișana
Grenada și gloanțele au fost ridicate de pirotehniştiFoto: ISU Crișana

În loc de monede sau de obiecte istorice, un căutător de comori din Bihor, care folosea un detector de metale, a dat peste un arsenal de război. Bărbatul a sunat la 112, iar pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana au scos la suprafaţă obiectele metalice.

“Specialiştii mobilizaţi la faţa locului au identificat o grenadă ofensivă funcţională şi 40 de cartuşe, provenite din timpul celei de-al Doilea Război Mondial”, a declarat ieri maiorul Camelia Roșu, de la ISU Crișana. Cele 41 de muniţii au fost transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată. Pompierii militari din Bihor le reamintesc persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă, să sisteze imediat lucrările şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net