Desemnarea premierului, amânată după Crăciun. Iohannis: "Voi avea discuţii cu noua coaliţie"

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi (22 decembrie) că va desemna noul premier după Crăciun, deşi ar fi trebuit să anunţe deja numele prim-ministrului.

După două zile de consultări cu partidele care se află în noul Parlament, Iohannis a decis să nu desemneze joi premierul. El a anunţat că va avea discuţii cu noua coaliţie, formată din PSD, ALDE şi UDMR şi de abia apoi ca numi un nou prim-ministru.

"Consultările s-au încheiat după două zile. Am avut două propuneri pentru poziţia de premier. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. între timp s-a constituit o coaliţie majoritară, PSD-ALDE-UDMR. În zilele următoare, voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun", a spus Klaud Iohannis.

Dragnea: "Eram pregătiţi să facem guvernul în două zile"

Liderul PSD, Liviu Dragnea s-a arătat dezamăgit de decizia lui Iohannis şi a precizat că Parlamentul era pregătit să voteze noul guvern. Mai mult, el vrea ca noii miniştrii să fie investiţi până la 31 decembrie.

"Am luat notă de anunţul preşedintelui. Noi la Parlament ne-am organizat în aşa fel încât în 48 de ore am finalizat procedurile, eram pregătiţi. Îmi pare rău cu nu a făcut anunţul azi. Anunţ Guvernul că nu mai au dreptul să ia decizii decât cu privire la chestiunile curente. Practic nu mai sunt un guvern care să aibă toate atribuţiile. Probabil domnul preşedinte vrea să discute mai multe cu doamna Shhaideh. Pe noi ne interesa ca acest guvern să fie gata acest an. Eram pregătiţi să facem guvernul mâine, poimâine. Este foarte important, pentru a avea un buget până la 15 ianuarie. Am o oarecare emoţie pentru că nu s-a precizat în ce zi după Crăciun", a spus Liviu Dragnea. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net