Detalii importante despre mezzosoprana Maria Macsim Nicoară. Ce spun medicii despre starea ei de sănătate

Ultima actualizare:

    Mezzosoprana Maria Macsim Nicioară a fost externatăfoto: Facebook
Mezzosoprana Maria Macsim Nicioară a fost externatăfoto: Facebook

Starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim este mai buna față de zilele trecute. Surse medicale de la spitalul în care este internată au confirmat pentru Click! faptul că a trecut de la coma de gradul 3 la coma de gradul 2. Însă evoluția se poate schimba chiar și în câteva ore, iar medicii sunt în continuare rezervați cu privire la șansele ei de supravițuire.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară rămâne în continuare intubată și ventilată mecanic. În urmă cu 10 zile, pe 9 mai 2020, ea a căzut de pe scara interioară a vilei în care locuiește alături de soțul său, pianistul Codrin Nicoară. A suferit multiple traumatisme grave. Deși accidentul s-a petrecut seara, în jurul orei 23.00, artista a ajuns la spital abia de dimineață, după ce soacra ei a sunat la urgențe.

Detalii importante despre starea mezzosopranei de la Iași: Are o evoluție mai bună dar medicii rămân rezervați

Surse medicale de la Spitalul Nicolae oblu din Iași, acolo unde mezzosoprana Maria Macsim Nicioară se află în stare critică, au confirmat pentru ziarul Click! faptul că solista pare să aibă o ameliorare a stării. Dar evoluția este ”ondulantă” și oricând se poate deteriora.

A trecut de la coma grad 3 la coma grad 2. Însă mai este mult până se poate vorbi despre o însănătoșire. Specialiștii spun că există un grad mare de mortalitate în astfel de cazuri.

Maria Macsim Nicioară a suferit un traumatism cranio-cerebral grav, fapt pentru care s-a intervenit chirurgical de urgență, iar acum se află sub tratament la Terapie Intensivă.

Accident sau altceva?

Specialiștii medicali nu se pot pronunța cu privire la un eventual atac asupra atristei sau o tentativă de sinucidere, ipoteze care ar fi luate în calcul în anchetă, însă spun că a fost un mecanism grav care se poate întâlni doar în situații extrem de violente.

În același timp, procurorii au deschis un dosar in rem pentru ucidere din culpă. Au fost audiate mai multe persoane, inclusiv familia mezzosopranei. Anchetatorii iau în considerare toate ipotezele.

Mezzosoprana ar fi consumat alcool în ziua în care s-a întâmplat nenorocirea. Ea fusese la părinții ei, la Bacău, unde a participat la o mică întrunire familială ocazionată de ziua de națtere a tatălui. Soțul ei, Codrin Nicioară a declarat că în ziua respectivă a petrecut și el, însă separat, împreună cu un prieten. El a spus că nu a crezut că starea ei este atât de gravă, din acest motiv nu s-a alertat atât de tare, iar spre dimineață a chemat-o pe mama sa, deoarece aceasta ar fi cadru medical. 

Citește și:

Noi detalii despre mezzosoprana de la Iași: era umilită de soț și voia să divorțeze

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a zăcut opt ore în agonie. Soțul: ”Ori s-a dezechilibrat, ori i s-a făcut rău”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net