Dezastru la Iaşi! Zeci de oameni, la spital în comă alcoolică după Ziua Femeii şi «40 de pahare»

Ultima actualizare:

    Bătrâna cu alcoolemie de 3 la mie susţine că a băut doar o bere (foto:b1.ro)
Bătrâna cu alcoolemie de 3 la mie susţine că a băut doar o bere (foto:b1.ro)

Zeci de ieşeni au ajuns la spital în ultimele două zile cu alcoolemii foarte mari, după ce au sărbătorit Ziua Femeii şi Mucenicii, sărbătoare în carese obişnuieşte consumarea a 40 de pahare.

Dintre aceştia, medicii au rămas impresionaţi de o pacientă de 67 de ani care a fost găsită cu alcoolemie de 3 la mie,e a fiind deja în comă la sosirea cadrelor medicale, scrie b1.ro.

După acordarea îngrijirilor, bătrâna a spus că nu a băut decât un litru de bere.

"Zeci de ieșeni au solicitat serviciile de urgență pentru afecțiuni apărute după excesele alimentare și bahice legate de sărbătorirea Zilei Femeii și a celor 40 de pahare. Au fost înregistrate și alcoolemii record, la paciente petrecărețe, de 290 mg la sută și care au necesitat măsuri complexe de resuscitare respiratorie și volemică. Recomandăm ca în aceste zile în care dulciurile, sfinții și alcoolul au fost incluse în regimul zilnic să trecem puțin pe o perioadă în care fructele și legumele proaspete, salatele, sucurile de fructe să reînceapă să facă parte din viața de zi cu zi”, a spus Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iași.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net