Începând cu ziua de miercuri, 5 mai, elevii se întorc la școală, după vacanța prelungită de primăvară. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că în acest moment sunt aproximativ 1.800 de localități în care absolut toți copiii pot merge în sălile de clasă. În alte aproximativ 1.500 de localități, școala va începe online.


Ministerul Educaţiei a publicat marţi,4 mai, incidenţa cazurilor de coronavirus pe localităţi, în funcţie de care se vor relua cursurile începând de miercuri.

Cine va merge în clasă și cine va face cursuri online 

Autoritatile au in vedere două scenarii – cel verde, cu toti elevii prezenţi fizic la şcoală, în localităţile unde incidenţa este sub 1 la mie, şi scenariul galben, în localităţile cu incidenţa peste 1 la mie.

”Miercuri, 5 mai, vor merge la școală, cu prezență fizică absolut toți copiii din grădinițe, toți elevii din învățământul primar, inclusiv școala pregătitoare. Vor începe școala cu prezență fizică.

Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, din localitățile în care rata de infectare este de sub 1 la mie, și avem la ora actuală aproape 1800 de localități în care rata de infectare e sub 1 la mie, vor merge de asemenea la școală cu prezență fizică”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanul la Antena 3.

De asemenea, ministrul a mai precizat că, săptămâna viitoare, de luni 10 mai, vor începe școala toți elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a cu prezență fizică indiferent de scenariu.

De asemenea, conform ministrului Cîmpeanu, ”se vor păstra toate regulile, de la distanțare fizică adecvată, până la aerisirea spațiilor de învățământ, purtarea obligatorie a măștii de protecție și respectarea regulilor de igienă. Este de preferat să fie asigurată tot timpul distanțarea”.

Totodata, ministrul a mai anuntat ca vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu toți cei 27.750 de elevi din învățământul special.

Vacanta prelungită de primăvară a început pe 2 aprilie și s-a terminat pe 4 mai si a cuprins atât Paștele catolic cât și cel ortodox.

Elevii vor avea cursuri până pe 25 iunie.

 
 
Loading...