Din dragoste de ţară. Stâlpi de electricitate vopsiţi în roşu, galben şi albastru

Ultima actualizare:

    Aşa arată comuna Rast după iniţiativa primaruluiFoto: "Adevărul"
Aşa arată comuna Rast după iniţiativa primaruluiFoto: "Adevărul"

Exces de patriotism într-o comună din Dolj! Stâlpii de electricitate din Rast au fost vopsiţi de angajaţii primăriei în roşu, galben şi albastru. Reprezentanţii CEZ Electric susţin că ideea autorităţilor locale nu este cea mai fericită, întrucât nu mai pot fi observate semnele care avertizează populaţia de vreun pericol.

Febra tricoloră a început în urmă cu o săptămână la Rast (Dolj), când edilul Iulian Silişteanu a dat ordin ca toţi stâlpii de electricitate să fie vopsiţi în roşu, galben şi albastru. Nici podurile din comună n-au scăpat.

“Nu văd unde am greşit”

Primarul susţine că n-a făcut nimic greşit şi că, din punctul lui de vedere, ar trebui să fim mândri că suntem români.  „Am vrut ca localitatea Rast să renască şi cred că am reuşit”, anunţă Silişteanu. “De Florii vom sărbători ziua comunei şi am ţinut ca totul să arăte într-un mod aparte. Tot atunci se vor împlini şi 11 ani de la inundaţiile care au lovit Rastul în 2006. Nu văd unde am greşit dacă am vopsit stâlpii şi podurile din comună cu drapelul ţării. Până în momentul de faţă, nimeni de la CEZ Electrica nu a venit să discute cu mine despre această situaţie. Dacă o să mă pună să revopsesc totul cu alb, nu o s-o fac. Nu văd de ce să îi deranjeze ce am făcut“, adaugă, ferm, edilul.

“Îţi e mai mare dragul să mergi prin comună”

simeon stalpnicul png

Locuitorii comunei apreciază iniţiativa primarului. „Dumneavoastră nu ştiţi ce a fost la noi în urmă cu 11 ani. Acum, când vedem totul frumos şi vopsit în culorile steagului, ne simţim altfel”, se confesează Marain Zicu, unul dintre localnici. “Noi suntem români şi trebuie să arătăm lumii întregi acest lucru. Îţi este mai mare dragul să mergi prin comună. Trebuie să învăţăm să ne bucurăm de tot ceea ce avem, fiindcă noi ştim ce înseamă să şi pierdem totul. Vrem ca, la 11 ani de la inundaţii, să simţim că trăim din nou“, spune omul. 

800 de case au fost luate de ape


    Apele au făcut ravagii la Rast acum 11 aniFoto: Mediafax
Apele au făcut ravagii la Rast acum 11 aniFoto: Mediafax

În 2006, comuna Rast a fost aproape distrusă în urma inundaţiilor. Peste 800 de familii au rămas atunci fără un acoperiş deasupra capului. Oamenii îşi aduc aminte cu lacrimi în ochi de ziua în care au pierdut totul. „Comuna a fost rasă de pe faţa pământului acum 11 ani. Am reuşit să ne revenim. Stâlpii în roşu, galben şi albastru ne dau un alt aer şi ne fac să mergem mai departe. Tricolorul ne reprezintă“, a spus Maria Stancu din comuna doljeană Rast. Reprezentanţii CEZ Electrica vor trimite o echipă în teren pentru a vedea care este situaţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net