Din nou, criză de vaccinuri în Buzău!

Ultima actualizare:

    Circa 800 de copii din județ nu au fost vaccinați
Circa 800 de copii din județ nu au fost vaccinați

Aproximativ 800 de copii din județul Buzău sunt neimunizaţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale, dar și împotriva hepatitei B, din cauza crizei de vaccin Pentaxim și a vaccinului antihepatitic B, transmite Mediafax.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Buzău, instituția s-a confruntat și în vară cu o criză de vaccin antihepatitic B, astfel că au rămas neimunizați sute de bebeluși, iar în luna septembrie DSP a primit de la Ministerul Sănătății 1.000 de doze de vaccin.

Conform sursei citate, stocul de vaccin antihepatic s-a epuizat din nou, câteva doze de vaccin mai fiind doar în maternitate.

În prezent, în județul Buzău sunt aproape 80 de nou-născuți neimunizați împotriva hepatitei B.

De asemenea, în această perioadă DSP Buzău se confruntă și cu o criză de vaccin Pentaxim, care trebuie administrat copiilor la vârstele de patru luni şi la un an, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale.

Autorităţile sanitare buzoiene spun că au epuizat stocurile de Pentaxim de două luni, iar aproximativ 700 de copii de patru luni și de un an au rămas neimunizaţi în judeţul Buzău.

”Acum s-a modificat schema de tratament, astfel încât copiii care de la 1 noiembrie împlinesc vârsta de un an vor primi un alt vaccin. Ceilalți copii care au deja un an și care nu au fost imunizați în lipsa vaccinului Pentaxim vor fi imunizaţi când vom primi acest vaccin. De asemenea, restanțieri sunt și la vârsta de patru luni, în total fiind aproximativ 700 de copii neimunizați”, a declarat, vineri, medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

În lipsa acestui vaccin din stocul DSP și din cabinetele medicilor de familie, unii părinții aleg să îl cumpere pentru a-și imuniza copiii, prețul acestuia variind între 250 și 300 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net