”Dinozaurii” din partide care nu sunt pe listă la parlamentare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Unii sunt din anii 90 în Parlament, dar acum au rămas ”pe liber”. Partidele au eliminat din listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, o serie lungă de politicieni cu state vechi în funcții.

Cel mai cunoscut nume care îşi încheie cariera de parlamentar este fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, scrie adevarul.ro. Fostul lider liberal şi-a început activitatea în Legislativ în 1992.


    Crin Antonescu a fost ales deputat în 1992, la 33 de ani
Crin Antonescu a fost ales deputat în 1992, la 33 de ani

După şase mandate, fostul preşedinte liberal a precizat că în spatele plecării sale din fruntea PNL şi a deciziei de a se retrage din spaţiul public stă dorinţa sa de a spune stop după peste 20 de ani de Legislativ.

Și alte nume grele sunt lipsesc din propunerile partidelor pentru alegerile din această iarnă.

Fostul copreşedinte al PNL, Vasile Blaga, s-a retras de la conducerea partidului.


    Vasile Blaga este parlamentar încă din mai 1990
Vasile Blaga este parlamentar încă din mai 1990

Senatorul a anunţat că nu-şi va depune candidatura după ce a intrat în vizorul DNA, fiind urmărit penal pentru trafic de influenţă, într-un dosar care vizează finanţarea campaniei electorale din 2012.

Un al liberal care nu va mai candida este deputatul Ludovic Orban. Fost ministru al Transporturilor în perioada 2007-2008, Orban a fost trimis în judecată pe 17 mai, fiind acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Fostul pim-vicepreşedinte al PNL şi ministru al agriculturii, Dan Motreanu, a decis pe ultima sută de metri să nu mai candideze. El a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015, pentru spălare de bani, fiind acuzat că a primit 250.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.

Lista celor rămași ”pe liber” este lungă

Alţi ploliticieni cu vechime care nu se vor regăsi pe liste sunt Puiu Haşotti, Petre Roman, Nini Săpunaru, Traian Igaş, Mariana Câmpeanu, Andreea Paul, Rodica Nassar, Bogdan Niculescu Duvăz, Anghel Stanciu, Petre Daea, Mircea Toader.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, parlamentar de trei mandate şi principalul jurist al PSD, a decis să se retragă din viaţa politică şi să se ocupe de Cabinetul său de avocatură.

În prezenat senator de Olt, Dan Şova a fost promovat în funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul, apoi în cea de ministru delegat pentru proiecte de infrastructură și al transporturilor. Este acuzat de fapte de corupție.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net