A turnat cât a turnat, iar acum s-a premiat

Ultima actualizare:

    Fostul tenisman îşi vede liniştit de  afaceri, deşi a aruncat în aer lumea politică românească
Fostul tenisman îşi vede liniştit de afaceri, deşi a aruncat în aer lumea politică românească

Se spune despre turnători că trăiesc timoraţi, ascunşi şi vina îi apasă. Dinu Pescariu, cel care a detonat bomba “Microsoft”, nu face parte sigur din această categorie. Reporterii Click! l-au găsit contemplându-şi mândru noua maşină, un Mercedes S550 4MATIC, în valoare de 130.000 de euro.

Cine este Dinu Pescariu? Este un fost jucător de tenis în vârstă de 41 de ani, care potrivit gsp.ro, a câştigat 600.000 de euro din tenis şi 3,2 milioane de euro din trafic de influenţă în “Dosarul Microsoft”. A zdruncinat clasa politică românească după ce a povestit procurorilor despre reţeaua care se ocupa cu trucarea licitaţiilor pentru achiziţionarea licenţelor Microsoft. Pentru că a fost băiat bun şi a colaborat cu DNA, a scăpat de acuzaţii. 

Acum, își vede relaxat de afaceri si chiar își permite aroganțe de sute de mii de euro. Iar fostului tenisman chiar îi plac mașinile șmechere! În parcarea complexului ”Pescariu Sports and Spa”, lângă Mercedes-ul proaspăt achiziționat, se odihnește mândria de până acum a lui Dinu: un Porsche Chayenne de 70.000 de euro. Pescariu a fost surprins făcând ture între mașini de parcă nu s-ar fi putut hotărî pe care să o folosească. 

”Dosarul Microsoft”, mult zgomot, așteptăm rezultate!

”Dosarul Microsoft”este cel mai mare scandal de corupție din ultimii 15 ani, în care DNA a cerut urmărirea penală a 10 foști miniștri pentru trafic de influență. Conform procurorilor, politicienii împreună cu mai mulți oameni de afaceri au luat mită 50 de milioane de euro din banii oferiți pentru licențele Microsoft.

În anii 2000, Microsoft a împuternicit Fujitsu Siemens Computers (FSC) să încheie contracte cu statul român la prețuri cu 47 la sută mai mici decât cele din catalogul companiei, dar care urmau să apară în licitații la preț întreg. Discountul oferit de americani, urma să fie împărțit între persoanele care facilitau câștigarea licitațiilor. La data de 11 decembrie 2003 a început primul contract cu Microsoft, în valoare de 54 de milioane de euro. Au urmat în următorii șase ani alte înțelegeri, care au mărit suma plătită de statul român pentru produsele Microsoft până la 262 milioane de euro. Scandalul a izbucnit după ce Dinu Pescariu, și alți doi intermediari, au dezvăluit procurorilor nume de miniștri corupți, sumele pe care aceștia le-au încasat și felul în care s-au încheiat contractele.

DNA a trimis deja în judecată oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru, pe fostul primar de Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan și pe fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu. Printre cei cercetați sunt și alte nume sonore: Ecaterina Andronescu, Șerban Mihăilescu, Valerian Vreme, Dan Nica, Daniel Funeriu, Elena Udrea, Remus Truică. Pentru că a ”ciripit”, procurorii au renunțat la acuzațiile împotriva lui Dinu Pescariu, unul dintre intermediarii șpăgilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net