Directoarea unei şcoli din Bucureşti, reţinută. Prinsă în flagrant în timp ce lua mită 21.000 de euro

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock.com
foto: Shutterstock.com

Directoarea unei şcoli gimnaziale din Bucureşti a fost reţinută pentru luare de mită după ce ar fi cerut şi primit bani de la reprezentantul unei firme care făcea lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca în schimb să aprobe plăţile şi să prelungească durata contractului. Ea a fost prinsă în flagrant când primea ultima tranşă de bani - 21.000 de euro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 14 aprilie, a inculpatei Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti, pentru luare de mită, scrie News.ro. Potrivit DNA, în perioada septembrie-octombrie 2019, Carmen Elena Zanfir ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către societate, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului. În perioada septembrie 2019 - 14 aprilie 2020, ea ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranşe, dintre care ultima tranşă - 21.000 de euro - în 14 aprilie, când a fost prinsă în flagrant. Miercuri, ea va fi prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net