Fostul director financiar-contabil și fostul șef al Biroului de Achiziții Publice din cadrul Institutului Clinic Fundeni au fost trimiși în judecată pentru corupție. Ei au recunoscut că au luat mită și au ajutat niște oameni de afaceri, în mod ilegal, să încheie contracte cu această unitate medicală.


Potrivit procurorilor DNA, Emilia Grigore, la data faptelor director financiar-contabil al Institutului Clinic Fundeni, și Adrian Pârvulescu, la data faptelor șef Birou Achiziții Publice în cadrul Institutului Clinic Fundeni vor fi judecați pentru permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, și pentru luare de mită, în formă continuată.

Cei doi inculpați ar fi oferit informațiile nedestinate publicității atât anterior organizării procedurilor de achiziție publică, cât și în timpul derulării acestora, respectiv în perioada iulie 2015 - februarie 2016.

Ulterior, contractele au și fost încheiate de unitatea medicală cu firmele administrate de persoanele care au beneficiat de informațiile respective.

În urma demersurilor celor doi, contractele de achiziție publică au fost atribuite către firmele administrate de persoanele respective, ale căror oferte au întrunit condițiile stipulate în documentația de atribuire.

Pe parcursul urmăririi penale, în vederea confiscării speciale, s-au instituit măsuri asiguratorii cu privire la această sumă totală consemnată de cei doi inculpați într-un cont bancar. Pentru că și-au recunoscut faptele de care sunt acuzați, cei doi vor fi condamnați cu suspendare.

Citește și: 

Dezvăluirile Click! i-au pus pe jar! Iată ce măsuri au luat şefii de la Spitalul Fundeni

Dr. Doina Hrehoreţ: «Las musafirii acasă şi plec la spital să operez»

 

 

Loading...