Directori din UMF Bucureşti, în arest la domiciliu

Ultima actualizare:

    Doi directori din UMF Bucureşti se află în arest la domiciliuFoto Click!
Doi directori din UMF Bucureşti se află în arest la domiciliuFoto Click!

Directorul administrativ al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti Dan Pahoni şi directorul tehnic Corina Antoaneta Angheluţă, cercetaţi pentru luare de mită pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică, au fost plasaţi în arest la domiciliu, de Tribunalul Bucureşti.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel, dar este executorie.

Pahoni şi Angheluţă au fost reţinuţi marţi (24 martie) de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, cei doi ar fi au atribuit contracte de achiziţie publică unor societăţi comerciale deţinute sau controlate de oameni de afaceri aflaţi în cercul lor relaţional, pretinzând şi primind în schimb diferite sume de bani.

De asemenea, spun procurorii, cei doi inculpaţi au dispus divizarea achiziţiilor publice în mai multe contracte distincte care să se încadreze în limitele valorice impuse de OUG nr. 34/2006, astfel încât să poată fi aplicată fie procedura de achiziţie directă, fie cea simplificată a cererii de ofertă, iar contractele să fie direcţionate către firmele agreate.

Procurorii mai arată că, pentru acelaşi tip de activitate, în speţă reabilitarea unor imobile aflate în patrimoniul UMF şi aproximativ în aceeaşi perioadă de timp, iunie-noiembrie 2009, au fost încheiate mai multe contracte cu societăţile deţinute sau controlate de oameni de afaceri aflaţi în cercul relaţional al celor doi inculpaţi.

Din cercetări a mai reieşit că Pahoni a solicitat sume de bani sub formă „sponsorizare”, în favoarea unor persoane/entităţi din cercul său relaţional, de la reprezentanţii societăţilor cu care se afla în relaţii contractuale.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Dan Pahoni solicita până la 40 la sută din valoarea unor contracte încheiate de UMF Bucureşti cu societăţi comerciale.

Încă din anul 2009, Dan Pahoni ar fi încasat comisioane pentru contracte de reparaţii, curăţenie şi deratizare, a căror valoare totală se ridică la câteva sute de mii de euro. Pahoni este suspectat şi că ar fi controlat, prin interpuşi, nouă societăţi care ar fi încheiat contracte cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti, potrivit surselor citate.

Sursele citate au mai precizat că Dan Pahoni ar fi cumpărat, cu banii primiţi pentru atribuirea ilegală a unor contracte, locuinţe şi autoturisme, iar o parte din sumele cerute ar fi ajuns la complicii acestuia.

În cauză, procurorii au dispus faţă de Elena Bărbulete şi Cristian Dumitroiu, administratori ai unor societăţi comerciale, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net