Directorul DGASPC Galați și-a dat demisia după scandalul fetei de 14 ani găsită plină de sânge

Ultima actualizare:

    Ciprian Groza a demisionat din funcția de director adjunct al DGASPC Galaţi
Ciprian Groza a demisionat din funcția de director adjunct al DGASPC Galaţi

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, care declara că fata de 14 ani găsită plină de sânge pe strada a avut relaţii sexuale "consimţite" cu prietenul ei de 15 ani, după ce a plecat cu bilet de voie din centrul de plasamanet, a demisionat, transmite News.ro.

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, şi-a dat demisia, marţi, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, după declaraţiile la adresa fetei de 14 ani găsită pe stradă plină de sânge, care ar fi plecat din centru de plasament cu bilet de voie şi ar fi întreţinut voit relaţii sexuale cu un băiat de 15 ani.

Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, Groza şi-a dat demisia marţi dimineaţă, după circa 8-9 ani cât s-a aflat în această funcţie.

"Am cerut demisia directorului general adjunct de la DGASPC pentru acele declaraţii, nu e posibil ca un director de Protecţia Copilului să facă asemenea declaraţii. E inacceptabil. Totodată, am trimis încă de ieri, am semnat un ordin pentru o comisie de anchetă la DGASPC să vedem ce s-a întâmplat acolo. În urma solicitării, dimineaţă şi-a dat demisia”, a declarat Fotea.

Profesia de bază a adjunctului Protecției Copilului Galați este cea de medic. El are un cabinet medical individual, din care a câștigat, conform declarației de avere din 2018, peste 54.000 lei, adică aproximativ 11.500 euro.

Polițiștii care nu au coborât din mașină, anchetați

Doi poliţişti de la IPJ Galaţi sunt vizaţi de o anchetă internă după apariţia unor imagini în care asistă pasiv la momentul apariţiei unei fete de 14 ani, plină de sânge, pe o stradă din oraş.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Galaţi anunţau că măsurile împotriva celor doi poliţişti pot fi de la mustrare până la destituirea din Poliţie.

Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru întreţinere de relaţii sexuale cu un minor, fără a avea deocamdată certă informaţia că fata, care provine dintr-un centru de plasament, a fost violată.

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, spunea că fata de 14 ani nu ar fi fost victima unui viol şi că ea a afirmat că ar fi întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu un băiat de 15 ani, pe care l-a numit prietenul său. O anchetă internă a început la DGASPC Galaţi.

Adolescentul bănuit că a avut relaţii sexuale cu fata de 14 ani a fost găsit de poliţişti, el fiind dus la Parchet pentru audieri. Marţi, Poliţia Judeţeană Galaţi a transmis că ancheta continuă cu băiatul în stare de libertate şi că nu s-au primit încă rezultatele oficiale ale raportului de expertiză medico-legală.

Citește și:

Proxenetă la 14 ani: şi-a convins colegele să facă sex pe bani

O adolescentă de 14 ani din Galaţi a fost dată dispărută. Alte două, din Botoşani şi Tulcea, de negăsit

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net