Administratorii Tarom au decis să-l suspende astăzi din funcţie pe directorul general al companiei, Edouard Heinzmann. Aceștia vorbesc despre deficienţe de management.


"Managerul trebuia să asigure resursele financiare și de personal pentru îndeplinirea misiunii companiei. Termenul pe care l-a dat autoritatea aeronautică este 22, din 22 martie nu va mai putea să îndeplinească atribuțiile. Este primul punct pe care l-am primit de la CA Tarom. Lipsa de responsabilitate și deficienţele de management nu mi se par în regulă. Sunt lucruri privind nerealizarea bugetului de venituri și cheltuieli, în loc să aibă 8 milioane de milione pierderi, au avut 41 de milioane. Asta în condițiile în care anul trecut prețul cherosenului a scăzut spectaculos. Dacă nu era nici acest avantaj, aveam un dezastru”, a afirmat Costescu.

ministru.jpg

ministru, transporturi, dan costache
Dan Costache, ministrul Transporturilor, a anunțat într-o conferință de presă demiterea directorului
El a adăugat că şi corpul de control a sesizat diverse deficienţe la Tarom.

”1.500 de zile în care personalul a fost în concediu medical este o indisciplină. Am cerut lămuriri cu privire la pașii următori. Lunea viitoare, în 3 zile, se reunește CA și se ia o decizie finală privind viitorul companiei, deciziile trebuie luate rapid”, a spus Costescu., adăugând că activitatea Tarom se desfăşoară normal.

Heinzmann și-a început mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012

 
 
Loading...