Directorul restaurantului protejat de gaborii „ciorbari“ mituia polițiștii pentru că nu avea permis de conducere

Ultima actualizare:

    Restaurantul Mamma Mia din Iaşi Foto: adevarul.ro
Restaurantul Mamma Mia din Iaşi Foto: adevarul.ro

Dosarul polițiștilor „ciorbari” de la Iași scoate la iveală multe nereguli. Potrivit unor informații oficiale obținute de reporterii „Adevărul“, directorul general al restaurantului care îi hrănea gratis pe polițiștii rutieri din Iași conducea mașini de lux prin oraș, deși nu a avut niciodată permis de conducere.

Reprezentantul restaurantului Mamma Mia, Cosmin Andrei Hîncu, este acuzat în dosarul polițiștilor  „ciorbari“ de la Iași și de fapte de conducere pe drumurile publice fără permis, pe lângă cele de dare de mită. Directorul general al unității agroalimentare care i-ar fi hrănit pe gratis pe agenții de la Rutieră ar fi avut și un interes personal pentru a le oferi mâncare oamenilor legii. Potrivit unor informații oficiale obținute de „Adevărul”, Hîncu ar fi obișnuit să conducă mașini de lux prin Iași deși nu deține și nu a deținut niciodată permis de conducere. Anchetatorii cred că tupeul său ar fi avut în spate înțelegerea informală dintre restaurantul Mamma Mia și Biroul Rutier Iași. 

A condus chiar și în ziua perchezițiilor 

De regulă, proba pentru infracțiuni de genul acesta constă în prinderea „în fapt”, la volan, a șoferului fără permis. În cazul lui Hîncu, a fost prins de trei ori. Cea mai veche dintre acestea datează de acum un an, din data de 20 septembrie. În acea zi, Hîncu era filat și a fost fotografiat în timp ce a condus, la orele dimineții, un autoturism marca Audi A6. 

A doua faptă a lui Hîncu este plasată de către anchetatori în data de 25 noiembrie 2019, atunci când managerul general al Mamma Mia era, în continuare, sub supraveghere. În acea zi, a fost observat de ofițerii de la filaj în timp ce s-a urcat la volanul unei mașini Mercedes, de culoare neagră și a plecat până la locul său de muncă. „Din procesele-verbale de redare atașate la dosarul cauzei a rezultat faptul că numitul Hîncu Andrei Cosmin conduce în mod frecvent autoturisme pe drumurile publice ale muninicipiu Iași, lucru cunoscut de persoanele din anturajul său apropiat”, se arată în referatul de arestare emis de DNA pe numele său. O a treia faptă a avut loc chiar în ziua în care au avut loc perchezițiile din acest dosar. Pe 26 august, Hîncu a condus un Toyota Aygo ce aparține firmei la care lucrează. 

8 agenți rutieri, inculpați în dosar 

Andrei Hîncu, care până la acest moment al anchetei nu a oferit niciun fel de declarație publică a fost reținut de DNA, pe 27 august, și prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă. Arestat la domiciliu în primă fază, Hîncu a fost plasat, în cele din urmă, prin decizia definitivă a Curții de Apel Iași, sub control judiciar. Pe lângă acesta, 8 polițiști rutieri din Iași - de la Biroul sau Serviciul Rutier - au fost inculpați până acum de procurorul de caz. Toți sunt acuzați de luare de mită și au fost plasați sub control judiciar. Cel mai cunoscut dintre ei este ofițerul Gheorghiță Ciobanu, șeful Biroului Rutier Iași. Acesta este acuzat că a comandat pizza chiar prin intermediul lui Andrei Hîncu. Procurorii acuză că Ciobanu nu a plătit pentru produse, în timp ce ofițerul s-a apărat spunând că a achitat întotdeauna produsele comandate de la Mamma Mia. 

Citșește și: 

Mită cu ciorbe, pizza și alte meniuri pentru polițiștii ieșeni de la Rutieră 

Ce alte instituții de control ale statului sunt implicate în cazul polițiștilor ”ciorbari” de la Iași

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net