Directorul Romsilva: ”Îmi pare bine că Pădurea Băneasa nu se transformă în parc”

Ultima actualizare:

    Gheorghe Mihăilescu, directorul Romsilva, este de acord ca Pădurea Băneasa să nu fie transformată în parcFoto: Romsilva
Gheorghe Mihăilescu, directorul Romsilva, este de acord ca Pădurea Băneasa să nu fie transformată în parcFoto: Romsilva

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, își dorește să ia în administrare trei parcele din Pădurea Băneasa, pe care să le transforme în parc. Consilierii generali au respins proiectul, ieri, 18 decembrie, iar directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, s-a arătat mulțumit. ”Îmi pare bine că Pădurea Băneasa nu se transformă în parc”, ne-a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Gabriela Firea a solicitat de două ori aprobarea în Consiliul General recuperarea de la Romsilva a trei parcele de pădure. Vorbim despre 572.104 de metri pătrați, pe care edilul ar vrea să-i transforme în parc.

”Primăria Capitalei dorește să redea bucureștenilor o zona importantă de recreere, de promenadă pietonală și de practicare a activităților sportive. Pentru toate acestea se vor obține toate avizele de specialitate și se vor respecta condițiile impuse de avizatori, cu afectarea minimă a vegetației forestiere”, au transmis autoritățile.

Pădurea Băneasa, administrată de Romsilva

Terenul este situat în Aleea Privighetorilor nr. 39-83, sector 1 și se află în prezent în proprietatea Guvernului și administrat de Romsilva.

Pădurea Băneasa este plămânul Capitalei
Pădurea Băneasa este plămânul Capitalei

Pe timpuri, a aparținut Municipiului București și a fost cedat gratuit în anul 1930, pentru infrumusetarea împrejurimilor Capitalei, de către Regele Mihai I, pentru a fi amenajat ca pădure parc. Consilierii nu au fost de acord însă cu această trecere astfel că au respins ieri proiectul supus la vot.

”Eu aș vrea ca zona să rămână pădure, dar nu pot face altceva decât să respect legea. Chiar dacă parcelele ar fi transformate în parc, primăria nu va putea face decât amenajări sumare, alei din materiale naturale etc. De construit nu se va putea pune problema niciodată. Mulți primari au cerut ca zone de pădure să fie amenjate ca parcuri: și la Suceava, Timișoara, Călimăpnești, Băile Felix”, ne-a precizat astăzi, 19 decembrie, directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Eco-Civica: ”Pădurea parc, investiție pentru grupuri de interese”

Pe de altă parte, cei de la Fundația Eco-Civica se întreabă de ce ar vrea PMB să cheltuiască bani pe amenajarea unei păduri care este în bună stare și de care oamenii se pot deja bucura, deși are atâtea de făcut. ”Poate doar dacă investiția ar servi intereselor unei clientele. Vă garantăm că dacă se va demara amenajarea parcului în cațiva ani praful s-ar alege de padure. În condițiile în care Capitala este atât de poluată, intenția de a distruge plămânul orașului este iresponsabilă, favorizantă pentru grupuri de interese și distrugătoare în tot”, au transmis reprezentanții  ONG-ul.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/padurea-baneasa-vor-zburda-tigri-si-zebre

https://www.click.ro/news/national/click-va-spune-cum-vrea-primaria-capitalei-sa-extinda-zoo-baneasa-padure

https://www.click.ro/news/national/uite-cate-hectare-de-padure-mai-sunt-romania-directorul-romsilva-recunoaste-ca-sunt

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net