Nu ne-am primit salariile de 2 luni!” Angajații de la DGASPC Giurgiu și-au strigat disperarea în fața ministrului Muncii, Violeta Alexandru, în timp ce aceasta vorbea despre măsurile luate pentru binele românilor. Deși mesajele curgeau în direct, demnitarul nu a deschis subiectul ca să-i liniștească pe oameni.


Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a susținut astăzi, 3 iunie, la ora 10.00, o declarație de presă, transmisă pe pagina de Facebook a institiției pe care o conduce.

Disperarea angajaților de la DGASPC Giurgiu, strigată în fața ministrului Muncii.”Nu ne-am primit salariile de 2 luni” 

În timp ce se lăuda cu măsurile pe care le-a luat pentru binele angajaților aflați în șomaj sau reveniți la serviciu, a început să fie bombardată cu mesaje.

intrebari-facebook-salarii-angajati-de-la-dgaspc-giurgiu.jpg

Oamenii au întrebat când primesc salariile, dar ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu le-a răspuns
Oamenii au întrebat când primesc salariile, dar ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu le-a răspuns

Salariați de la DGASP Giurgiu s-au plâns de faptul că nu și-au primit lefurile de aproape două luni. La fel și asistenți personali, care au în grijă persoane bătrâne sau cu handicap.

”Personalul DGASPC Giurgiu nu și-a primit salariile de aproape două luni”, ”Salariile DGASPC Giurgiu”,  ”Despre toate aveți timp să discutați, dar despre salariile DGASPC Giurgiu nu aveți timp să discutați și să le dați. Rușine!”, ”Salariile asistenților personali, pe când?”, scriau disperați oamenii. Nu a venit nici un răspuns.

Nu mai sunt bani de salarii. Bugetul a acoperit doar 4  luni

”Banii pentru salarii vin de la Ministerul de Finanțe către Ministerul Muncii, care-i împarte mai deparate către Direcțiile Generale de Asistență Socială din județe. Problema este că nu mai sunt bani. Au acoperit salariile doar pentru patru luni, în ideea că vor veni cu o nouă rectificare bugetară. Iată însă că până acum nu a fost făcută, iar oamenii nu mai au din ce trăi. Situația este disperată peste tot”, ne-au declarat surse bine informate.

intrebari-legate-de-neplata-salariilor-la-ministerul-muncii.jpg

Întrebările legate de lefurile întârziate, dar și altele, au curs și în timp ce Victor Picu, președintele ANOFM, vorbea despre măsurile Guvernului
Întrebările legate de lefurile întârziate, dar și altele, au curs și în timp ce Victor Picu, președintele ANOFM, vorbea despre măsurile Guvernului

Ultimul salariul plătit de stat către cei 1.200 de bugetari de la DGASPC Giurgiu a fost 12 aprilie, iar angajații așteaptă cu emoții leafa din iunie.

Și pensionarii au urmărit declarația demnitarului de pe Facebook și au pus întrebări. Todosia Negrea a întrebat când se vor majora pensiile.

”Doamna ministru, ce faceți cu pensiile sub 1.500 de lei că murim de foame, după 40 de ani de muncă? Aștept răspuns!”, care însă nu a venit.

Oamenii au mai vrut să știe când se deschid creșele la stat sau dacă concediile pentru supravegherea copilului sunt plătite și perioada vacanței de vară.

 

 

 

 
 
Loading...