Disperarea unei jurnaliste din Craiova: ”E inuman să nu mi se permită să-mi conduc mama pe ultimul drum”

Ultima actualizare:

    Jurnalista Loredana Chimoiu din Craiova cere ajutorul pentru a putea particpa la înmormântarea mamei salefoto: Shutterstock
Jurnalista Loredana Chimoiu din Craiova cere ajutorul pentru a putea particpa la înmormântarea mamei salefoto: Shutterstock

O jurnalistă din Craiova este în situaţia cumplită de a nu-şi putea conduce mama pe ultimul drum. Femeia a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus în spital, unde internată pentru alte afecțiuni. Jurnalista a fost și ea testată pozitiv, este asimptomatică şi se află în izolare. Ea a cerut de la DSP permisiunea de ișie și izolare pentru a partipa la înmormântarea mamei din mașină.

Jurnalista Loredana Chimoiu din Craiova nu a primit permisiunea de a ieșit din izolare pentru a participa la înmormântarea mamei ei. Loredana se află în izolare după ce a fost diagnosticată cu Covid-19 în 30 octombrie și spune că este asimptomatică, starea sa de sănătate fiind "perfectă".

Mama sa a decedat în spital, după ce a fost confirmată cu COVID-19, iar Loredana Chimoiu spune că femeia a luat virusul din spital și "a murit pentru că în unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure".

Jurnalista a solicitat Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj să îi permită să iasă din izolare pentru jumătate de oră ca să poată asista, din mașină, la înmormântarea mamei sale, însă cererea i-a fost refuzată.

În adresa trimisă jurnalistei, DSP îi răspunde că nu este de acord cu derogarea de la măsura izolării la domiciliu, "conform avizului negativ al medicului epidemiolog de serviciu, deoarece, fiind testată pozitiv cu SARS-CoV-2 în data de 30.10.2020, aceasta este în perioada de posibilă contagiozitate a bolii".

"Este inuman să nu mi se permită nici măcar să-mi conduc mama pe ultimul drum", afirmă jurnalista, care a postat pe Facebook răspunsul primit de la DSP, precum și o nouă solicitare pe care o face, de această dată, către Prefectură.

Jurnalista a făcut o nouă solicitare, către prefect

Ea face acum apel către Prefectura Dolj să îi permită să iasă din izolare pentru scurt timp pentru a putea merge la înmormântarea mamei sale.

Iată solicitarea jurnalistei către Instituția Prefectului - Comitetul Județean pentru Situații de Urgență:

"Subsemnata Popescu Loredana (Chimoiu) având în vedere comunicarea DSP înregistrată sub nr 18779/04.11.2020, solicit să dispuneți emiterea avizului privind suspendarea temporară a măsurii izolării pentru o durata de 30 minute, în intervalul orar 14,00 - 14,30 în data de azi, 05.11.2020, pentru subsemnata în vederea participării la înmormântarea mamei, Chimoiu Florența.

Menționez următoarele:

  • Mă voi deplasa de la domiciliu cu mășană personală, cu combinezon, mască, viziera și nu voi părăsi autovehiculul propriu.
  • Voi asista la o parte din ceremonial doar din autovehicul și nu voi lua contact cu nicio persoană participantă.
  • Precizez că măsura dispusă ieri de DSP este abuzivă, nelegală și de rea credință , mai ales că la nivel național au mai existat derogări de la măsura izolării pentru astfel de situații particulare.
  • Mai mult, precizez că DSP DOLJ a acționat abuziv în cazul subsemnatei, având în vedere faptul că sunt asimptomatică, iar riscul de transmitere a bolii este redus, neexistând încărcătură virală care să permită transmiterea bolii.
  • Fac precizarea că medicul epidemiolog de serviciu nu poate stabili în situația subsemnatei un anume grad de contagiozitate a bolii întrucât starea mea de sănătate este perfectă, fiind asimtomatică, nu am fost nici măcar întrebată de acesta în ce stare mă aflu, fiind emis astfel un aviz negativ nesusținut de probatorii ori de date certe care să reflecte acest nivel.
  • Mă adresez cu această solicitare doarece instituția dvs poate superviza prin emiterea unui acord, peste refuzul DSP această solicitare pertinentă.
  • Menționez că între mine și mama mea a existat o legătură puternică. Mama mea a luat virusul din spital, a murit pentru că în unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure, iar din cauza asta mor atât pacienți cât și cadre medicale. Este inuman să nu mi se permită nici măcar să-mi conduc mama pe ultimul drum.
  • Fac precizarea că sunt o persoană deplin responsabilă, m-am testat din proprie inițiativa și mă oblig ca, în situația aprobării cererii, să respect întocmai obligațiile legale.
  • În drept, invoc dispoziție Constituției României, coroborate cu dispozițiile legale incidente".

Citește și:

Cum vor fi înmormântați românii uciși de coronavirus. Măsuri dureroase pentru familii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net