DNA: „Există în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea”

Ultima actualizare:

    Adina Florea spune că nu știe despre existența acestui dosar
Adina Florea spune că nu știe despre existența acestui dosar

Adina Florea, procurorul propus de ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție este vizată într-un dosar penal. Acesta se află în lucru la DNA, după cum au precizat reprezentanții instituției.

”Dosarul se află în lucru pe rolul DNA - Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă ("in rem"). Această etapă nu presupune formularea unor acuzaţii împotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual în care se pot strânge probe cu privire la fapta pentru care a fost începută urmărirea penală”, a transmis Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA, potrivit Mediafax.

Întrebată de jurnaliști cu privire la existența acestui dosar, Florea a spus că nu știe ca numele ei să fi apărut în vreun dosar la DNA, dar nu exclude această posibilitate în legătură cu o eventuală anchetă. Surse judiciare spun că un polițist ar fi acuzat-o de abuz în serviciu.

Tatăl Adinei Florea, consilier județean la al 6-lea mandat

Totodată, deputatul USR Stelian Ion a declarat că alegerea procurorului Adina Florea pentru șefia DNA de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, trezește suspiciuni, deoarece tatăl acesteia este consilier județean al PSD. Dumitru Florea, aflat la al șaselea mandat de consilier județean, a declarat pentru Adevărul că fiica sa va face ordine în instituție în mai puţin de trei luni.

„Ştiu că are emoţii, va apărea în faţa lui Iohannis, despre care nu ştim ce gândeşte. Este un mare ‘dacă’. Dar ‘dacă’ va fi numită, o să vedeţi ce treabă face fata mea acolo! În nici trei luni o să facă ordine, că sunt probleme în DNA”, a declarat Dumitru Florea.

„Are o vulnerabilitate foarte mare această candidatură, aceea legată de relații familiale cu o persoană care are calitatea de membru activ PSD. Tatăl domniei sale este consilier județean în cadrul PSD. Lucrul acesta aduce niște suspiciuni de care nu am fi avut nevoie, pentru că știm în România ce suspiciuni sunt pe partea aceasta de interese, nepotisme, etc. În toată perioada în care a deținut funcții de conducere în Constanța, mafia constănțeană și-a făcut de cap, Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre și-a făcut de cap. Adina Florea nu avea funcție în cadrul DNA, dar nu a putut opri activitățile infracționale ale acestor indivizi. Andrei Bodean (candidat pentru șefia DNA) însă, a făcut-o, i-a oprit”, a afirmat deputatul USR de Constanța, potrivit Mediafax.

Cine a dat către PSD protocolul secret cu SRI?

Tot numele Adinei Florea este implicat și în scandalul protocolului secret încheiat între SRI și Parchetul Înaltei Curți, publicat de Darius Vâlcov. Surse judiciare spun că există suspiciuni rezonabile că documentul a fost dat către PSD de Florea. Aceasta este procuror-șef adjunct  la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Procurorul General Augustin Lazăr nu a infirmat ipoteza și a declarat că se fac verificări.

Florea va fi audiată pe 27 septembrie în CSM, iar pe 2 octombrie va fi emis avizul consultativ.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net