Dobra, a doua localitate din România care a intrat în carantină

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Dobra din Dâmboviţa este a doua localitate din România care intră în carantină, după comuna Cuca din Galaţi. Restricțiile au intrat în vigoare de vineri seara, de la ora 22.00.

Dâmboviţa este unul din cele mai afectate judeţe din ţară, cu un total de aproape 4.480 de cazuri de Covid-19. În Târgovişte, reşedinţa de judeţ, incidenţa cazurilor este de aproape 2 la fiecare mie de locuitori, iar în alte sate si comune, depăşeşte valoarea de 5.

În satul Dobra, rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 5,95 la 1.000 de locuitori, motiv pentru care autoritățile au decis ca localitatea să intre în carantină pentru 14 zile.

”Având în vedere Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659587/09.10.2020 începând cu data de 09.10.2020, ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile, se instituie carantina zonală pentru satul Dobra, comuna Dobra, din județul Dâmbovița”, a anunțat vineri seara Prefectura Dâmbovița, potrivit observatornews.ro.

În zona carantinată este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura în toate spaţiile publice, atât cele interioare, cât şi cele exterioare, iar intrarea și ieşirea persoanelor şi vehiculelor se va face doar prin filtrele instituite de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Se interzice cu desăvârşire deplasarea persoanelor aflate în izolare / carantină în afara domiciliului, reşedinţei, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în satul Dobra din comuna Dobra; monitorizarea respectării acestei măsuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne, în baza Planului integrat de acţiune, elaborate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmbovița.

Este interzisă circulaţia persoanelor şi a vehiculelor în intervalul orar 22.00 - 06.00; excepţie fac bolnavii cronici aflaţi în evidenţele unităţilor sanitare, femeile gravide, urgenţele medicale şi vehiculele aflate în tranzit”, se arată în comunicatul Prefecturii.

De asemenea, este permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă a firmelor de pe raza localității carantinate în intervalul orar 6.00-22.00 pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, însoţită după caz, de copie a certificatului de înregistrare fiscală, adeverinţă de la angajator (în situaţia în care nu efectuează administratorul societăţii comerciale deplasarea) şi respectiv de documente justificative de achiziţie/transport.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net