Virusul ucigaş loveşte din nou în rândul personalului din spitale! Un medic tânăr, care de puţin timp lucra alături de fratele său, de asemenea doctor, în Spitalul Municipal “Costache Nicolescu” din Drăgăşani (Vâlcea), a fost răpus de COVID-19. Familia şi prietenii din copilărie ai medicului sunt devastaţi de durere.


Dramă la Drăgăşani! Originar din comuna Priseaca (Olt), doctorul Florin Onescu avea 34 ani. De puţin timp terminase o nouă specializare şi lucra alături de fratele său mai mic, de asemenea medic, la Spitalul Municipal “Costache Nicolescu” din Drăgăşani. De la 1 decembrie, Florin ocupa un post de medic specialist Radiologie şi Imagistică. 

medic2_copy.jpg

A fost mereu premiantul clasei

Starea lui s-a înrăutățit rapid

Înainte de Sărbători, a venit acasă, la părinţi, a participat la tăierea porcului şi s-a întors la Drăgăşani. El i-a mărturisit mamei, la telefon, că a răcit, fiindcă transpiră abundent. În scurt timp, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. A lucrat în weekendul respectiv, iar luni a revenit la spital, unde a fost şi testat, după cum povesteşte Cristian Jandarmu, un prieten din copilărie, coleg de şcoală generală.

Iniţial, tânărul medic a fost tratat la Spitalul Municipal din Caracal, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Colentina din Bucureşti. Florin Onescu s-a prăpădit în noaptea dintre ani, iar vestea morţii sale i-a şocat pe cei din familie, pe prieteni şi pe colegi.

spital1_copy.jpg

Doliu şi candele la Spitalul Municipal “Costache Nicolescu” din Drăgăşani

“Au încercat toate variantele posibile, a fost la Terapie Intensivă, n-a răspuns la nici un tratament, aşa mi-a spus fratele lui, erau foarte apropiaţi“, spune Cristian Jandarmu pentru adevărul.ro. “Am fost colegi de clasă opt ani. Un băiat liniştit. A fost de departe premiantul clasei. Cuminte şi deştept. Când ne întreba domnul învăţător, el răspundea fără să ezite că se face doctor“, îşi aminteşte Cristian. 

spital2_copy.jpg

Doliu şi candele la Spitalul Municipal “Costache Nicolescu” din Drăgăşani

Florin şi-a urmat visul şi îşi croia o carieră frumoasă. “A fost medic rezident la Craiova şi de o lună se angajase la spitalul din Drăgăşani, unde lucrează şi fratele lui mai mic“, dezvăluie fostul coleg al medicului. Colegii de la spitalul din Drăgăşani au aprins candele în secţia Radiologie şi încă nu acceptă că viaţa lui Florin s-a frânt aşa devreme. “Nu vă mai spun cum este mama lui, a muncit atât de mult să-i crească... Şi ei, copiii, au trudit foarte mult, şi-n agricultură, şi unde era nevoie”, oftează Cristian Jandarmu.

spital3_copy.jpg

Doliu şi candele la Spitalul Municipal “Costache Nicolescu” din Drăgăşani

“Cu toţii munceam la câmp, mergeam cu animalele, lucram în gospodărie, ne duceam la strâns fân. Trei fraţi silitori şi liniştiţi. Cel mare este inginer, mijlociul, Florin, era doctor, cel mic e tot medic. Am fost la părinţii lui acasă. Mama nu se opreşte din plâns. Tatăl încearcă să nu se exteriorizeze, suferă în tăcere. E o durere mare, de care părinţii nu vor scăpa toată viaţa“, încheie, cu voce stinsă, prietenul lui Florin. 

Click! spune

Trupul neînsufleţit al tânărului medic a fost adus ieri la Priseaca, satul natal. Înmormântarea se va desfăşura după protocolul impus în cazul pacienţilor decedaţi din cauza noului coronavirus, cu număr limitat de participanţi şi fără ceremonial la domiciliu.

SARS-CoV-2 a mai răpus un poliţist local şi un jandarm

  • Sorin Matei, unul dintre cei mai vechi poliţişti locali din Ploieşti, a murit duminică noapte, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, din cauza virusului SARS-CoV-2.

politist_local_copy.jpg

Sorin Matei, veteran al Poliţiei Locale Ploieşti, a fost internat timp de o lună
Foto: Facebook

Bărbatul fusese internat în urmă cu aproximativ o lună. În vârstă de 54 de ani, el lucra la serviciul rutier din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti şi era angajat al acestei instituţii din anul 2006. Primele simptome ale bolii au apărut spre finalul lunii noiembrie 2020, iar starea de sănătate a poliţistului local s-a agravat, motiv pentru care a fost transferat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde a fost tratat timp de câteva săptămâni. Sorin Matei avea şi alte afecţiuni medicale, iar tratamentul nu l-a ajutat în lupta cu noul coronavirus, arată adevarul.ro. Adrian Vaida, şeful Poliţiei Locale Ploieşti, spune că în acelaşi spital mai este internat un poliţist local, şi el infectat cu noul coronavirus, iar alţi cinci colegi se află în izolare.

  • Un fost jandarm din Suceava a murit de COVID-19. Neculai Prostire avea 42 de ani şi fusese confirmat pozitiv pe 19 decembrie. După câteva zile a fost internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, cu saturaţia extrem de mică de oxigen, scrie news.ro. Pacientul nu prezenta comorbidităţi, dar s-a prăpădit în prima zi a anului. Din 2004 până în 2012, bărbatul şi-a desfăşurat activitatea în domeniul ordinii şi siguranţei publice. În perioada decembrie 2010 - iunie 2011, Prostire a participat la misiunea internaţională de menţinere a păcii în provincia Kosovo. “În aceste momente de tristeţe, ne manifestăm regretul faţă de pierderea fostului nostru camarad şi transmitem sincere condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, au transmis jandarmii din Suceava.
 
 
Loading...