Doctoriţa care îi învaţă pe profesori să se ferească de coronavirus

Ultima actualizare:
Fiecare clasă va avea un plan de dezinfecţie
Fiecare clasă va avea un plan de dezinfecţie

De toată isprava! Diana Stoica (37 de ani) este epidemiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vrancea. În timpul liber, doctoriţa merge din şcoală în şcoală pentru a le explica învăţătorilor şi profesorilor cum să prevină infecţiile cu virusul SARS-CoV-2. “Am simţit că este nevoie să mă implic cu sfaturile mele de profesionist”, se confesează medicul.

Doctoriţa Diana Stoica (37 de ani) este de mulţi ani singurul epidemiolog al celei mai mari unităţi medicale din Vrancea, Spitalul de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani.

Încă de la începutul pandemiei, Diana Stoica a lucrat la foc continuu pentru educare în domeniul sănătăţii publice.

Dincolo de activitatea intensă de zi cu zi, medicul este implicat în multe acţiuni de voluntariat, ultimul proiect derulându-se în aceste zile. Întrucât se apropie deschiderea noului an de învăţământ, Diana Stoica a decis să meargă în 20 de şcoli din Focşani, pentru a-i familiariza pe învăţători şi pe profesori cu regulile de protecţie individuală, de protecţie colectivă şi de combatere a riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Prin urmare, zilnic, după orele de program de la spital, doctoriţa poartă discuţii cu cadrele didactice. În acest demers nobil, medicul este sprijinit de Primăria Focşani, care i-a pus la dispoziţie suportul logistic. „Înainte de a fi medic, sunt şi părinte. Copilul meu va merge la şcoală de pe 14 septembrie şi e bine că se întâmplă lucrul acesta. Am simţit că e nevoie să mă implic cu sfaturile mele de profesionist”, dezvăluie Diana Stoica pentru adevarul.ro.

„Am apelat la primărie pentru a-mi facilita intrarea în şcoli. Merg în trei şcoli pe zi, cu zece reprezentaţi ai fiecărei unităţi, în cea mai mare sală pe care o deţin. Am cerut şi un suport multimedia, pentru că, pe lângă explicaţii, mă bazez mult pe vizual. Nu am inventat eu roata, vreau să fac şi practic ceea ce ni se spune mereu de când a început pandemia. De la banalul spălat pe mâini şi până la modul cum purtăm masca. De asemenea, circuitul elevilor în şcoală este la fel de important”, adaugă medicul. Doctoriţa a recomandat ca fiecare sală de clasă să aibă un plan de curăţenie şi dezinfecţie, precum şi ce materiale să se folosească. 

Astfel, se vor putea utiliza serveţele umede cu alcool pentru curăţat băncile şi catedra, iar pentru dezinfecţia podelelor se vor folosi produse 2 în 1 cu detergent şi dezinfectanţi. 

Epidemiologul din Vrancea consideră că sistemul de educaţie nu e pregătit pentru provocarea care va urma.


    Fiecare clasă va avea un plan de dezinfecţie
Fiecare clasă va avea un plan de dezinfecţie

„Sunt foarte multe neajunsuri. Vorbesc în primul rând despre  situaţia financiară, întrucât sunt bani puţini, iar necesarul de materiale dezinfectante, care sunt scumpe, este mare”, explică Diana Stoica.  Doctoriţa mizează şi pe rolul părinţilor în campania de educaţie sanitară a copiilor. Ea crede că ar fi bine să poarte discuţii şi cu părinţii.

„Una dintre aceste teme importante ar fi despre vaccinare, în condiţiile în care vine sezonul rece, care se suprapune cu această pandemie de coronavirus. Eu nu mă voi opri aici, voi continua în limita timpului pe care îl am la dispoziţie să merg în şcoli, pentru campanii de instruire permanentă”, promite medicul Diana Stoica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net