Doi copii au murit după ce au căzut într-un heleșteu încercând să recupereze o minge

Ultima actualizare:

    Copiii au căzut într-un heleșteu și au suferit o hipotermie severăfoto: ISU Dolj
Copiii au căzut într-un heleșteu și au suferit o hipotermie severăfoto: ISU Dolj

Doi băieți, în vârstă de 9, respectiv 11 ani, se jucau lângă un heleşteu, în apropierea caselor, când au scăpat mingea în apă. Puștii au încercat să recupereze mingea, dar au căzut în apă, iar sora unuia dintre ei i-a alertat pe părinți. Din păcate, deși au reușit să-i scoată din apă, echipajele de salvare nu au reușit să-i resusciteze pe cei doi prieteni.

Totul s-a întâmplat în localitatea doljeană Răcarii de Sus, la câţiva kilometri de Craiova, transmite Adevărul. Cei doi prieteni şi fetiţa se jucau cu o minge la aproximativ 500 de metri de heleşteul din localitate. La un moment dat, mingea a ajuns în apă. Băieţii au încercat să o recupereze, dar au căzut  pe rând în heleşteu, sub privirile fetiţei. Aceasta a fugit imediat şi i-a alertat pe părinţi. Apelul la 112 a fost dat la ora 19.52. Poliţiştii au fost primii care au ajuns la faţa locului şi împreună cu părinţii au reuşit să-i scoată pe copii din apă. Imediat au ajuns şi echipajele de salvare de la Craiova care au început manevrele de resuscitare

"La fața locului s-au deplasat o autospecială cu echipajul de salvare a persoanelor şi un echipaj EPA. Ajunse la fata locului au constatat că este vorba de doi minori, care au fost scoşi de cetăţeni dintr-un lac. Imediat au început manevrele de resuscitare. În sprijin au fost trimis echipajul SMURD cu medic, dar şi un echipaj SAJ tot cu medic". au declarat reprezentanţii ISU.  

Echipajele de salvare și medicii au încercat să-i resusciteze timp de patru ore

Mai bine de 40 de minute s-a încercat stabilizarea copiilor. Cei doi copii au fost într-un final transferaţi în ambulanţe şi duşi la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Niciun mmoment manevrele de resuscitare nu au încetat. Au continuat şi după ora 22.00 când trupurile îngheţate ale copiilor au fost predate medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţă. Şi aici, manevrele de resuscitare au continuat. Patru ore au încercat medicii şi pompierii să-i readucă la viaţă pe cei doi copii, dar toate eforturile au fost zadarnice. Băieţii aveau temperatura de 6 şi 8 grade şi suferiseră o hipotermie severă. Decesul a fost declarat imediat după miezul nopţii, la ora 00.08.

Citește pe Adevarul.ro ce spun vecinii despre această tragedie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net