Doi copii cu acelaşi nume, împinşi de «Balena Albastră» să se spânzure?

Ultima actualizare:

    Rudele băieţelului din Gherţa Mare, împietrite de durerefoto: informaţia zilei satu mare
Rudele băieţelului din Gherţa Mare, împietrite de durerefoto: informaţia zilei satu mare

Două episoade sfâşietoare în aceeaşi zi! Doi puşti s-au spânzurat luni, la interval de o oră, în zone diferite ale ţării! Un elev de 14 ani şi-a pus capăt zilelor în satul Gherţa Mare (Satu Mare), apoi, la 600 de kilometri distanţă, un băieţel de 11 ani s-a sinucis în satul Cazaci (Dâmboviţa). Rudele spun că ambii copii ar fi jucat “Balena Albastră”, jocul mortal pornit din Rusia.

Un val de spaimă a cuprins satul Gherţa Mare, din comuna Turţ (Satu Mare), după ce un băiat de 14 ani a fost găsit spânzurat în podul casei. Părinţii i-au simţit lipsa încă de dimineaţă, când au şi început să îl caute în jurul casei. Tatăl copilului a urcat mai târziu în pod şi a făcut descoperirea îngrozitoare, scrie adevarul.ro. 

Alex German avea 14 ani şi era elev în clasa a opta, la şcoala din Gherţa Mare. Verişoara lui Alex nu crede că băiatul ar fi jucat “Balena Albastră”, dar a observat, recent, o postare ciudată a acestuia pe Facebook. “Viaţa este ca un joc cu nivele unul mai greu ca altul. Oare se merită să continuăm jocul dacă până acum n-am vrut să ne obişnuim cu greutatea munţilor pentru a-i muta în viitor? De acum nu mai are rost”, scrisese copilul pe reţeaua socială. 

«Era cuminte şi învăţa bine»

Un ceas mai târziu, în satul dâmboviţean Cazaci s-a consumat o dramă trasă parcă la indigo. Un puşti având acelaşi prenume, Alex, de 11 ani, şi-a pus capăt zilelor în podul casei. Băiatul a fost găsit de sora sa mai mare cu doi ani. Potrivit anchetatorilor, copilul se spânzurase cu un ştreang improvizat din rafie. Sătenii sunt îngroziţi şi spun că aşa ceva nu s-a mai întâmplat în Cazaci. “Era ca toţi copiii. Toţi mai fac şi năzbâtii. Nu l-am văzut abătut în ultimele zile”, îşi frânge mâinile o vecină a copilului. Şocate, rudele dezvăluie că micuţul juca în ultima perioadă “Balena Albastră”, jocul terifiant din mediul online.  “Copiii de la şcoală ştiau despre joc. Nu ştiu însă de cât timp juca el. Era un băiat cuminte şi învăţa bine”, povesteşte Elena Feraru, rudă a celui mic.Constantin Bălu, unchiul elevului, e revoltat: “Am auzit şi eu de «Balena Albastră». Te atrag nenorociţii ăştia cu tot felul de tâmpenii”. Mama lui Alex e distrusă: “Eu am fost la serviciu. Copilul meu era foarte comunicativ. N-am avut probleme cu el niciodată”.Copiii din sat au auzit despre “Balena Albastră”. Unii dintre ei susţin chiar că Alex ar fi încercat să-i racoleze. “Se juca, dar nu ştiu de cât timp. I se spunea în joc să se arunce de pe bloc, de pe casă”, dezvăluie unul dintre puşti. Jocul i-ar fi indicat lui Alex, în ultima fază, să spargă telefonul şi apoi să-şi ia viaţa. De altfel, în faţa casei a fost găsit un telefon spart.

Studiu: puştii stau cinci ore la telefon şi la calculator

Unu din şapte copii are şi telefon şi calculator, iar timpul petrecut pe aceste dispozitive urcă de la trei ore la vârsta de cinci ani, până la aproape cinci ore în adolescenţă, arată un studiu publicat ieri de compania Bitdefender. Copiii cu vârsta între cinci şi 17 ani petrec, în medie, două ore pe zi la calculator și  de la o oră, la două ore şi jumătate la telefon. După vârsta de zece ani, diferenţa între băieţi şi fete este mare: primii petrec în medie cu peste o oră mai mult timp, mai ales din cauza jocurilor pe calculator şi a deschiderii mai mari pentru tehnologie, scrie news.ro.

130 de drame provocate de jocul din mediul online

simeon stalpnicul png

Balena Albastră este un joc din mediul online care îi manipulează pe tineri să completeze 50 de sarcini, pe parcursul a 50 de zile. Aceștia trebuie să-şi cresteze pe piele tot felul de înscrisuri și desene (o balenă albastră este unul dintre ele), să vizioneze filme horror și să se trezească la ore neobișnuite din noapte. Jocul accentuează starea de neliniște, generând gânduri sinucigașe.

La înscriere, participantul intră sub tutela unui administrator, care îi dă sarcini și îl va „ajuta” să-și ducă la îndeplinire „obligațiile”. Administratorul repetă că, după ce au început jocul, participanţii nu pot renunţa. Dacă jucătorii ezită, acesta recurge la amenințări. În Rusia, jocul ar fi provocat aproape 130 de sinucideri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net