Doi copii răniți într-un carusel rupt, într-un parc din Craiova. Administratorul dă vina pe mama acestora

Ultima actualizare:

    Femeia a fost lăsată de administratorul caruselului să se urce împreună cu cei doi copiiFoto: adevarul.ro
Femeia a fost lăsată de administratorul caruselului să se urce împreună cu cei doi copiiFoto: adevarul.ro

O zi petrecută în Parcul Tineretului din Craiova era să se termine tragic pentru o familie cu doi copii, un băiețel de 1 an și o fetiță de 3 ani și jumătate. Micuții au fost răniți după ce caruselul în care se dădeau împreună cu mama lor s-a rupt.

Sâmbătă, de ziua celui mic, soții Baluță au decis să meargă la locul de joacă, iar copiilor le-a plăcut mult un carusel. Chiar dacă femeia s-a arătat circumspectă privind siguranța micuților în carusel, administratorul i-a permis să urce cu copiii, spunându-i că figurinele respective țin o greutate de 200 kilograme.  

Ce spun părinții copiilor 

Femeia a plătit 10 lei în plus şi a urcat în carusel împreună cu copiii. „Prima dată ne-am dat într-o figurină. Nu a fost nicio problemă. Fetiţa a spus că mai vrea încă o dată şi ne-am mutat în Mickey Mouse. Am auzit la un moment dat un zgomot, ca şi cum ceva s-a rupt. Nu am mai avut timp să fac nimic. Macheta s-a rupt, ne-am răsturnat, fetiţa a căzut peste băieţel, mânuţa lui a fost prinsă sub figurină şi a fost târât cu faţa pe acea tablă zincată până când caruselul s-a oprit”, a povestit femeia, conform adevarul.ro


    Brațul caruselului s-a rupt sub greutatea oamenilorFoto: adevarul.ro
Brațul caruselului s-a rupt sub greutatea oamenilorFoto: adevarul.ro

Tatăl a sărit imediat să-şi ajute copiii. A ridicat figurina şi a reuşit sa-i scoată mâna copilului. Între timp, cei care au văzut întreaga scenă au sunat la 112. „Am alergat cu copiii şi la ieşirea din parc am fost preluaţi de o ambulanţă. Din fericire, leziunile nu au fost extrem de grave. Dar băieţelul are faţa tumefiată şi îl doare foarte rău mânuţa. Vom scoate certificat medico-legal şi suntem hotăraţi sa nu lăsăm aşa lucrurile”, a declarat Lucian Baluţă, tatăl copiilor.  

Ce spune Poliția 

Poliţiştii au demarat ancheta pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Au audiat-o pe mama copilului, însă a fost audiat şi administratorul caruserului. Acesta a încercat să se apere, spunând că ar fi avertizat-o pe femeie sa nu urce în carusel. 

„Administratorul i-ar fi adus la cunoştinţă femeii faptul că, în conformitate cu instrucţiunile echipamentului de agrement, greutatea maximă admisă de machetă este de 40 de kg, iar accesul copiilor sub vârsta de 3 ani este interzis. Ulterior, atât cei doi copii cât şi mama acestora s-ar fi îmbarcat într-una din machetele caruselului, minorii ocupând locurile din faţă, iar femeia locul din stanga spate. La a doua rotaţie a caruselului ar fi cedat un braţ de echilibru al machetei, care s-a înclinat spre exterior, provocând căderea minorilor. Minorii au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu au rămas internaţi”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.   

Citește și: 

Un băieţel român de 2 ani a fost lovit mortal de o mașină lângă un loc de joacă, în Marea Britanie

Senzații tari! Ce ne așteaptă în cel mai mare parc de distracții din România

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net