Doi fraţi din Botoşani, în vârstele de 2 şi 5 ani, au ajuns la spital intoxicați cu paracetamol, după ce au golit o sticluță de sirop. Șansa lor a fost că mama lor, medic de profesie, a știut ce să facă imediat ce a ajuns lângă copii.


Cei doi copilași, o fetiță de 5 ani și un băiețel de 2 ani, fuseseră lăsați în grija buncilor, în casa acestora dintr-o comună din județul Botoșani. La un moment dat, cei doi au găsit o sticluță cu paracetamol sirop pentru copii și, plăcându-le gustul, au băut întreg conținutul, pasându-și sticluța de la unul la altul, scrie monitorulbt.ro.   

Copiii, salvați de mama lor               

Din fericire, au fost imediat descoperiți de bunici, care au alertat-o pe mama copiilor. Aceasta, medic de profesie, și-a dat seama de pericol și le-a administrat repede tratamentul specific în astfel de situații, mergând uilterior cu ei la Secția de Pediatrie. “Copiii au fost găsiți rapid postingestie. Asta a însemnat faptul că s-au făcut spălături gastrice rapid. Astfel, sperăm că substanțele nu au avut timp de metabolizare”, a precizat medicul Georgiana Lazăr, din cadrul UPU-SMURD.

Ulterior, cadrele medicale de la Botoșani au diagnosticat copiii cu intoxicație cu paracetamol și au solicitat transferul acestora la București, la Spitalul Clinic de Urgență “Grigore Alexandrescu”. Micuții au fost duși cu elicopterul SMURD, din cauza faptului că acțiunea paracetamolului în organism poate fi destul de rapidă, iar medicii nu știau nici cantitatea exactă ingerată de fiecare copil.  

Citește și: 

Mădălin Voicu, dărâmat de emoții, a povestit despre fiul care i-a murit: "Sigur că se putea evita acel accident nenorocit"

Două eleve au vrut să se sinucidă cu un pumn de paracetamol, iar o alta s-a aruncat de la etaj

 
 
Loading...
Citeste tot despre: