Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş arestaţi preventiv în dosarul morţii bărbatului de 63 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost imobilizat de agenţi pe o terasă din Piteşti, au fost scoşi din arest, instanţa de apel la decizia preventivă dispunând în cazul lor arestul la domiciliu.


Curtea de Apel Piteşti a decis, joi, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pentru 30 de zile, în cazul celor doi poliţişti din Inspectoratul Judeţean Argeş acuzaţi de moartea unui bărbat pe care l-au pus la pământ şi imobilizat, pe o terasă din Piteşti, şi arestaţi preventiv, prin decizie a Tribunalului Argeş, în 19 aprilie.

Soluţia dispusă joi de instanţa de apel este definitivă. Cei doi poliţişti au interdicţia de a comunica între ei, cu familia bărbatului decedat sau cu martorii la incident. 

Săptămâna trecută, un bărbat aflat pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forţa de pe terasă. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.
Iniţial, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă.
După decizia privind arestarea preventivă, unul dintre agenţi a ieşit la pensie, iar contractul de muncă al celuilalt a fost suspendat, relatează News.ro.

Şi doi subofiţeri jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş sunt cercetaţi în acest caz, dosarul fiind preluat de Parchetul Militar de pe Iângă Tribunalul Militar Bucureşti. Unul dintre jandarmi a fost reţinut. 

"La data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe Iângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare declinării de competenţă dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunile de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen., presupus a fi săvârşite de către doi subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Basarab I" Argeş, în coautorat cu doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş — Poliţia Municipiului Piteşti", se arăta într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
 Miercuri, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru purtare abuzivă şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte şi reţinerea pentru 24 de ore unuia dintre militarii jandarmi.

 
 
Loading...