Doi pui de urs bolnavi și abandonați de mamă salvați din Piatra Craiului. Unul are capul spart și a fost operat

Ultima actualizare:

    Puiul de urs care avea capul spart a stat pe loc și a fost capturat imediat de jandarmiFoto: Facebook/Jandarmeria Argeș
Puiul de urs care avea capul spart a stat pe loc și a fost capturat imediat de jandarmiFoto: Facebook/Jandarmeria Argeș

Unul are capul spart iar celălalt tremură tot timpul. Cei doi pui de urs salvați de autorități pe 1 mai, după o intervenție de două ore în Munții Piatra Craiului sunt bolnavi. După ce se vor întrema, cei doi vor fi duși la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita.

Totul a început cu un apel la 112 dat de un turist care mergea prin Parcul Național Piatra Craiului pe 1 mai. Acesta a văzut doi pui de urs care păreau dezorientați. Pentru salvarea celor două animale s-au mobilizat doi rangeri din Parcul Național Piatra Craiului, un comisar al Gărzii de Mediu și jandarmii de la Postul Montan Rucăr. Intervenția a durat aproximativ două ore relatează digi24.ro.


    Al doilea pui de urs a fost capturat mai greu, pentru că s-a urcat într-un pom
Al doilea pui de urs a fost capturat mai greu, pentru că s-a urcat într-un pom

Cum au fost salvați puii de urs

”În urma unui apel primit la numărul de urgență 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului Montan Rucăr a fost trimis în zona comunei Dâmbovicioara unde un localnic a observat doi pui de urs care par răniți. La fața locului au intervenit pe lângă jandarmi și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și Parcului Național Piatra Craiului dar și din cadrul primăriei. Cele două animale au fost preluate și transportate la un cabinet veterinar pentru a le fi acordate îngrijiri medicale. Pe tot parcursul acțiunii de salvare și recuperare, jandarmii au asigurat zona, deoarece exista riscul ca ursoaica să se întoarcă după pui”, au declarat surse din cadrul Jandarmeriei Argeș într-un comunicat postat pe o rețea de socializare

Ce se întâmplă cu puii de urs părăsiți pe munte

”Unul dintre pui era într-o stare mai proastă și a fost ușor să îl prindă colegii mei și să îl bage în mașină. Celelalt s-a urcat într-un molid. Reprezentantul Gărzii de Mediu s-a cățărat după el”. a declarat pentru sursa citată Mircea Vergheleț, directorul Parcului Național Piatra Craiului. Ursuleții au ajuns în grija unui medic veterinar din Târgu Mureș. După starea lor de sănătate, specialiștii care îi îngrijesc acum spun că puii de urs par să se fi descurcat singuri o săptămână, înainte ca turistul să-i vadă și să sune la 112.”În special, unul dintre ursuleți care are un traumatism cranian cu o rană suprainfectată. Celălalt are un tremurat incontrolabil în tot corpul și e nevoie de mai multe analize pentru a stabili exact care este cauza”a explicat pentru digi24.ro, Gabriel Galgoczy, specialist în comunicare la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani. Dacă starea de sănătate a ursuleților se va îmbunătăți, aceștia vor fi transportați la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita.

Citiți și

Trei pui de urs, salvați de la moarte în Harghita și Sibiu

VIDEO. Patru pui de urs, scoși cu forța din bârlog și aruncați în zăpadă. Făptașii, audiați

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net