Doi români, arestați în Italia pentru că transportau explozibil folosit în atentate teroriste

Ultima actualizare:

    Asupra românilor au fost găsite substanțe care urmau să fie probabil folosite pentru aruncarea în aer a bancomatelorFoto: captură stirileprotv.ro
Asupra românilor au fost găsite substanțe care urmau să fie probabil folosite pentru aruncarea în aer a bancomatelorFoto: captură stirileprotv.ro

Șoc și groază pe străzile din orașul italian Padova, cu doi români în roluri negative. Doi cetățeni români au fost arestați după ce polițiștii au găsit în posesia lor 300 de grame de explozibil identic cu cel folosit în atacuri teroriste.

Potrivit stiridiaspora.ro, Marcel Lucaci Pavel și Iosif Marius Mischian, ambii rezidenți la Pianiga (Veneto), au fost arestați la Padova, după ce au fost prinși cu 300 de grame de triperoxid de triacetonă, substanța explozibilă folosită în atentatele teroriste de la Londra și Paris. Operațiunea carabinierilor s-a desfășurat în urma unei anchete coordonată de Procuratura Republicii și a vizat combaterea încălcărilor regimului privind armele și substanțele explozive.

De ce sunt acuzați românii

Marcel Lucaci Pavel (36 de ani) a fost depistat de carabinieri sâmbătă, 17 octombrie, cu un pachet care conținea substanța explozivă, în grădina unei vile în renovare dintr-o mică localitate de lângă Padova, Vigonza. Publicația Il Mattino din Padova a relatat că explozibilul deosebit de periculos a fost imediat distrus de echipa de pirotehniști a carabinierilor. În urma percheziției vilei, agenții au găsit diverse materiale folosite la fabricarea explozivului, precum și câteva cabluri electrice. La scurt timp, și celălalt român, Iosif Marius Mischian (36 de ani), a fost arestat sub suspiciunea de complicitate la infracțiune. Oamenii legii au mers apoi la domiciliul celor doi suspecți unde au găsit dovezi utile anchetei, cum ar fi carduri de credit, telefoane mobile și alte materiale informatice. Cei doi români au fost duși la închisoare. Ambii erau recidiviști și au mai fost condamnați în Italia pentru furturi.

Citiți și

Român arestat pentru un jaf de peste 3 milioane de euro în Austria. Ar fi furat 4.500 de telefoane

Români arestaţi în Italia pentru că furau din locuinţele afectate de seism

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net