Tenorul Corneliu Fânăţeanu, fost director artistic al Operei Române din Bucureşti, a murit la vârsta de 81 de ani.


„Aseară (n.r. miercuri seară) a încetat din viață tenorul Corneliu Fânățeanu, cel care a fost timp de mai multe decenii unul dintre artiștii de bază ai scenei lirice românești. Cu o frumoasă voce de tenor liric care a evoluat apoi spre un spectru mai plin, a realizat creații de neuitat în marile titluri din repertoriul de operă precum Don Giovanni, Flautul fermecat, Faust, Don Carlo, Freischutz, La traviata, Rigoletto, Tosca, Evgheni Oneghin, Andrea Chenier și foarte multe altele, până la Walkyria, ultima sa premieră. Nu au lipsit din repertoriul său operele românești și câteva operete, precum și lieduri și creații vocal-simfonice”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul instituției, scrie digi24.ro.

Corneliu Fânățeanu a cântat alături de marii artiști ai scenei lirice românești, printre ei fiind Nicolae Herlea, Maria Slătinaru Nistor, Eugenia Moldoveanu, Octav Enigărescu, Dan Iordăchescu, Silvia Voinea etc. sau soliștii de prim plan ai Operei Române din Cluj.

În anii de după pensionare s-a dedicat pedagogiei cântului, având un mare număr de elevi, mulți dintre ei ajunși soliști de bază ai Operei Naționale București.

Ceremonia de doliu va avea loc vineri 5 decembrie, la ora 9, la Opera Română din Cluj, urmată de înmormântarea la cimitirul Mănăștur.

 

 
 
Loading...